Top 10 könnyű padlizsános köret

Töltve, rakva, salátába, mediterrán vagy keleti fűszerezéssel - mindenhogy nagyon szeretem ezt az alacsony kalóriatartalmú zöldséget. Ezúttal fogyasszuk köretként!

Amikor én még gyermek voltam, akkoriban nem igazán volt ismert a padlizsán hazánkban. Szerencsére ez ma már nem igaz, kapható gyönyörű mély lila színben, fehér színben vagy akár csíkosan is, ismerhetjük törökparadicsom vagy tojásgyümölcs néven is. Nálunk a kertben sajnos nem terem meg, de a minap olasz nyaralásunk során a kemping kiskertjében szemet gyönyörködtetően csüngtek a zsenge kis zöldségek a palántákon.

Zöldségtársaihoz hasonlóan alacsony energiatartalmú - 10 dkg mindössze 25 kcal - és magas élelmi rost tartalmú. Rendkívül változatosan elkészíthető - használhatjuk salátákban, jól grillezhető és bár íze is jellegzetes mégis nagyon jól harmonizál a mediterrán vagy akár a kissé egzotikusabb, keleti fűszerezéssel is. Készíthetünk belőle isteni krémeket, tölthetjük hússal, gombával, rakva is kiváló ételt, fogyaszthatjuk köretként vagy egytálételként is.

Most összegyűjtöttem nektek 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kcal és 30 g szénhidrát tartalmú, köretként elkészíthető padlizsánételt. Irány a zöldséges!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Gombás padlizsán

  2. 2.

    Sajtos padlizsánkarikák

  3. 3.

    Szíriai padlizsánsaláta

  4. 4.

    Sült padlizsán paradicsomos joghurtmártással

  5. 5.

    Zöldfűszeres sült zöldségköret

  6. 6.

    Padlizsán bartá

  7. 7.

    Grill zöldségtál

  8. 8.

    Joghurtos padlizsánsaláta

  9. 9.

    Ratatouille 4.

  10. 10.

    Korianderrel töltött padlizsán tekercs

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...