Joghurtos padlizsánsaláta
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
197
Kalória
9.9g
Fehérje
27g
Szénhidrátok
7g
Zsír
440.4g
Víz
26g
Koleszterin
8.6g
Rost
19.4g
Cukor
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
197
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
395
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 440.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
197
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 545 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 880.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
395
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
39
kcal
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk.
- Kockára vágjuk, szűrőbe tesszük, és jól megsózzuk.
- 20 percre félretesszük, ezalatt a só hatására a padlizsán "kiizzadja" a keserű levét.
- Leöblítjük, és leszárogatjuk a kockákat, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és szintén alufóliával befedjük.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük
- Kicsit félretesszük hűlni, addig a joghurtba beleprésejük a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk.
- A padlizsánkockákat nyakonöntjük a joghurttal, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
- Sütés ideje: 45 perc
Görögországban ettem egyszer egy ilyen salátát, hazaérve pedig megpróbáltam házilag előállítani. Közeli rokona a tzatzikinek, de a padlizsán miatt különlegesebb az íze. Eredetileg nyári saláta lenne, de néha télen is megkívánom, padlizsánt már bármikor lehet kapni, úgyhogy ez senkit ne tartson vissza...
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!