r
Nosalty Logó

Sült padlizsán paradicsomos joghurtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Sült padlizsán paradicsomos joghurtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 97 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 384 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    929 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd megszabadítjuk a héjától.
  2. Apró darabokra vágjuk, és közepes lángon kb 10 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. Közben megmossuk a padlizsánt, végét levágjuk, és kb 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Olívaolajjal vékonyan kikenünk egy teflonserpenyőt, és kislángon puhára sütjük a padlizsánokat.
  5. Ha a paradicsommártás kész, és kicsit hűlt, összekeverjük a joghurttal.
  6. Száraz serpenyőben picit megbarnítjuk a római köményt, majd összetörjük (fűszermozsár hiányában ajánlom a papírzacsiba dugást, majd klopfolóval való csapkodást).
  7. Az összetört köményt a paradicsomos joghurthoz öntjük.
  8. Az eddigre langyosra hűlt padlizsánok tetejére halmozzuk a szószt, mentával díszítjük, és már esszük is.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9777
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 16.

Ajánló

Padlizsán-mániásoknak, vegáknak, fogyókúrásoknak és lúgosítóknak nagy szeretettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számomra a nyár két legnagyobb előnye: iskolai szünet és padlizsán. Sajnos, szünetben idén van utoljára részem, de remélem, a padlizsán jövőre sem hagy cserben :). Bár a szakácskönyv meleg előételnek írja, én főfogásként vacsorára tüntettem el egy szintén padlizsán-rajongó barátnővel. Az eredeti recepi ebből a könyvből van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...