Sült padlizsán paradicsomos joghurtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
125g padlizsán30 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
97
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g padlizsán119 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
384
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
45.1g padlizsán11 kcal
-
18.1g joghurt11 kcal
-
36.1g paradicsom6 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
34
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 248.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
97
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 992.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 1873 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 663 micro
Összesen
384
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 929 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
34
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A paradicsomot lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd megszabadítjuk a héjától.
- Apró darabokra vágjuk, és közepes lángon kb 10 perc alatt sűrűre főzzük.
- Közben megmossuk a padlizsánt, végét levágjuk, és kb 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Olívaolajjal vékonyan kikenünk egy teflonserpenyőt, és kislángon puhára sütjük a padlizsánokat.
- Ha a paradicsommártás kész, és kicsit hűlt, összekeverjük a joghurttal.
- Száraz serpenyőben picit megbarnítjuk a római köményt, majd összetörjük (fűszermozsár hiányában ajánlom a papírzacsiba dugást, majd klopfolóval való csapkodást).
- Az összetört köményt a paradicsomos joghurthoz öntjük.
- Az eddigre langyosra hűlt padlizsánok tetejére halmozzuk a szószt, mentával díszítjük, és már esszük is.
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9777
- Feltöltés dátuma: 2010. június 16.
Ajánló
Padlizsán-mániásoknak, vegáknak, fogyókúrásoknak és lúgosítóknak nagy szeretettel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Számomra a nyár két legnagyobb előnye: iskolai szünet és padlizsán. Sajnos, szünetben idén van utoljára részem, de remélem, a padlizsán jövőre sem hagy cserben :). Bár a szakácskönyv meleg előételnek írja, én főfogásként vacsorára tüntettem el egy szintén padlizsán-rajongó barátnővel. Az eredeti recepi ebből a könyvből van.