r
Nosalty Logó

Padlizsán bartá

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Padlizsán bartá
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 888 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    2264 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 888 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    627 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat kettévágjuk, és grillen félpuhára sütjük.
  2. Majd kivesszük a sütőből, és vékony (kb. 0,5 cm vastag) "keretet" hagyva neki, kanállal kivájjuk a belsejét.
  3. A padlizsánt, a paradicsomot és a vöröshagymát felkockázzuk.
  4. A vajat felforrósítjuk, és a vöröshagymát megpirítjuk benne. Mikor színesedni kezd, hozzáadjuk a gyömbért és a fűszereket, majd a felkockázott zöldségeket. Néhány perc alatt összepároljuk, és visszatöltjük a padlizsán csónakokba.
  5. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6575
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Ajánló

Kiváló vegetáriánus étel, mely önállóan is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsán bartá
Évi néni 1830 recept

Nagyon szép padlizsánokat vettem, ezért elővettem a netről letöltött vegetáriánus indiai szakácskönyvet, és nekiláttam kutakodni benne. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...