A friss zöldségek szezonjában a főzelékek is részesei kell legyenek étrendünknek. De ne húzzuk a szánkat, hiszen ez egyáltalán nem kell, hogy a sűrű fehér szószban úszó ételt jelentse, kiváló könnyű főzelékek készíthetők a lisztes rántás, habarás nélkül is.
A sűrítés nélkül készült zöldség-alapú főzelékek előnyös tulajdonságai fogyókúra idején:
- a sűrített változatnál alacsonyabb energia tartalom,
- magas élelmi rost tartalom,
- változatos alapanyag, változatos elkészítés - a rendelkezésre álló sokféle alapanyag a változatosság széles skáláját biztosítja, legyünk kísérletezőek, bátran szakadjunk el a só-bors-fűszerpaprika triumvirátustól, és nyissunk a friss fűszernövények és az egzotikusabb ízesítések irányába,
- könnyű beszerzés, egyszerű, gyors elkészítés - szezonban a zöldségek könnyen beszerezhetők a zöldségesnél vagy a piacon, elkészítésük semmiféle extra konyhai tudást nem igényel, és jellemzően fél órán belül készen vannak.
Kiválogattam nektek receptkínálatunkból 10 db, adagonként kevesebb, mint 400 kcal energia-, és 50 g szénhidráttartalmú, liszt nélkül elkészíthető főzeléket.
Fogyasszátok őket egészséggel!
(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)