r
Nosalty Logó

Triplán zöld borsófőzelék (lisztmentes)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi
Triplán zöld borsófőzelék (lisztmentes)
adag
Főzés
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3717 micro
Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2889 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    2044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11150 micro
Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).
  3. A borsó felét (kb. 250 g-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.
  4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
  5. Jó alaposan leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.
  6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 329
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 57802
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Ajánló

Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükör-, vagy főttojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsófi 6 recept

Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon állítanám elő. Mivel nagyon szeretem a krémes ételeket, legyen az leves, főzelék vagy mártás, így a kézimixer mára a konyhám alapfelszerelése, ezért szinte adott volt, hogy az előbb említett problémát is a segítségével fogom megoldani. Végeredményképp egy igazán zsenge, tavaszi főzeléket sikerült készítenem, mely üde zöld színével vonzza a kíváncsi és éhes tekinteteket egyaránt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...