r
Nosalty Logó

Triplán zöld borsófőzelék (lisztmentes)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsófi
Triplán zöld borsófőzelék (lisztmentes)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

258
Kalória
11.7g
Fehérje
29.4g
Szénhidrátok
9.9g
Zsír
143.9g
Víz
10g
Koleszterin
9g
Rost
13.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3717 micro
Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2889 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    2044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11150 micro
Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).
  3. A borsó felét (kb. 250 g-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.
  4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
  5. Jó alaposan leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.
  6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.

Recept infó

  • Főzés ideje: 45 perc

Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon állítanám elő. Mivel nagyon szeretem a krémes ételeket, legyen az leves, főzelék vagy mártás, így a kézimixer mára a konyhám alapfelszerelése, ezért szinte adott volt, hogy az előbb említett problémát is a segítségével fogom megoldani. Végeredményképp egy igazán zsenge, tavaszi főzeléket sikerült készítenem, mely üde zöld színével vonzza a kíváncsi és éhes tekinteteket egyaránt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!