Top 10 fogyókúrába illeszthető halétel

Testsúlycsökkentés idején a változatos étrend alapfeltétel, hiszen így sokkal könnyebb megtartani a motivációt. Válasszuk például az unalmas csirkemell helyett a halat!

Sok fogyni vágyó lelkesedése múlik el végérvényesen a huszonhatodik csirkemell+saláta ebéd után. Valamiért régóta tartja magát a trend, hogy ez a kombináció vezet a sikeres fogyáshoz, holott szerencsére a jól összeállított testsúlycsökkentő étrend ennél sokkal, de sokkal változatosabb lehet, különösebb kockázatok nélkül.

Nemrég adtam tippeket arra, hogy milyen húst együnk az uncsi csirkemell helyett, de természetesen a húsok helyett választhatunk bátran halféléket is. Igaz, hogy omega-3 zsírsavtartalma csak a tengeri halaknak jelentős, ettől azonban még értékesek az édesvízi halak is - változatosságot biztosítanak, teljes értékű fehérje tartalmuk magas, gyorsan és könnyen elkészíthetőek (igaz, hogy könnyen is romlanak), sokféle fűszerezéssel és ételkészítési móddal párosíthatóak.

Kiválasztottam most nektek 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kcal energia- és 20 g zsír tartalmú halas ételt, fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Citromos-petrezselymes tőkehal

  2. 2.

    Grillezett makréla szósszal

  3. 3.

    Sókéregben sült pisztráng

  4. 4.

    Zellerrel és fokhagymával töltött hal

  5. 5.

    Fűszeres tengeri halragu petrezselymes rizzsel

  6. 6.

    Fóliában sült hal

  7. 7.

    Fogas korianderrel és petrezselyemmel

  8. 8.

    Harcsa stir-fry

  9. 9.

    Ízletes halszeletek Ramonikától

  10. 10.

    Brokkolis-citromos hal csőben sütve

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...