Sok fogyni vágyó lelkesedése múlik el végérvényesen a huszonhatodik csirkemell+saláta ebéd után. Valamiért régóta tartja magát a trend, hogy ez a kombináció vezet a sikeres fogyáshoz, holott szerencsére a jól összeállított testsúlycsökkentő étrend ennél sokkal, de sokkal változatosabb lehet, különösebb kockázatok nélkül.
Nemrég adtam tippeket arra, hogy milyen húst együnk az uncsi csirkemell helyett, de természetesen a húsok helyett választhatunk bátran halféléket is. Igaz, hogy omega-3 zsírsavtartalma csak a tengeri halaknak jelentős, ettől azonban még értékesek az édesvízi halak is - változatosságot biztosítanak, teljes értékű fehérje tartalmuk magas, gyorsan és könnyen elkészíthetőek (igaz, hogy könnyen is romlanak), sokféle fűszerezéssel és ételkészítési móddal párosíthatóak.
Kiválasztottam most nektek 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kcal energia- és 20 g zsír tartalmú halas ételt, fogyasszátok őket egészséggel!
(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)
-
1.
Citromos-petrezselymes tőkehal
-
2.
Grillezett makréla szósszal
-
3.
Sókéregben sült pisztráng
-
4.
Zellerrel és fokhagymával töltött hal
-
5.
Fűszeres tengeri halragu petrezselymes rizzsel
-
6.
Fóliában sült hal
-
7.
Fogas korianderrel és petrezselyemmel
-
8.
Harcsa stir-fry
-
9.
Ízletes halszeletek Ramonikától
-
10.
Brokkolis-citromos hal csőben sütve