TOP 10 fejedelmi leveles tésztás főétel karácsonyra

A legjobb wellingtonos receptjeinket szedtük most egy csokorba nektek. Ne aggódjatok, gondoltunk mindenkire – húsevők és vegák egyaránt megtalálják majd a kedvencüket!

Ez az eredetileg marhabélszínből készülő recept először Wellington első hercegének, Arthur Wellesleynek készült. Korábban létezett már egy francia változata a filet de bœuf en croûte, vagyis a bélszín kéregben. Ebben a receptben azonban libamájjal göngyölik leveles tésztába a húst, amit a herceg nem szeretett. A kedvéért cserélték le a májat, és gombával helyettesítették.

Nézzétek, nálunk milyen változatokat találtok még!

  1. 1.

    Wellington-bélszín

  2. 2.

    Wellington sertésszűz

  3. 3.

    Wellingtonszűzérme-gombócok

  4. 4.

    Wellington pulyka Jamie Oliver receptje alapján

  5. 5.

    Csirke-Wellington Epres Panni módra

  6. 6.

    Wellington lazac

  7. 7.

    Wellington hal

  8. 8.

    Cékla Wellington

  9. 9.

    Tofu Wellington módra

  10. 10.

    Vegán Wellington

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek