A chilis Mac and Cheese elrabolta a szíveteket, a mediterrán paradicsomos garnélával feldobtuk a karanténfőzést

A múlt héten ismételten hoztunk pár nagyon ütős receptet, megtanítottunk titeket házi joghurtot készíteni, továbbá bemutattunk pár új alapanyagot is, amit talán eddig nem ismertetek. Összeszedtük az előző hét legjobb tartalmait.

  1. 4 nyomós érv, hogy ezentúl miért serpenyőben készítsd el a reggeli pirítóst
    1.

    4 nyomós érv, hogy ezentúl miért serpenyőben készítsd el a reggeli pirítóst

    Itt az ideje, hogy szakíts a kenyérpirítóddal, és inkább a serpenyőben készítsd el a ropogós pirítósod.

  2. Így készül a mesterleves, amit évtizedekig érlelnek, és így lesz egyre mélyebb az íze
    2.

    Így készül a mesterleves, amit évtizedekig érlelnek, és így lesz egyre mélyebb az íze

    Évszázados hagyománya van, nem ritka, hogy több évtizedig használják ugyanazt a levest, hiszen épp úgy lehet nevelgetni, érlelni, frissíteni, mint egy kovászt. Minden a mesterlevesről!

  3. A brokkoli elhanyagolt része, amit mindenképpen használj fel
    3.

    A brokkoli elhanyagolt része, amit mindenképpen használj fel

    Felvesszük a harcot a pazarlás ellen, megmutatjuk, hogyan használd fel a brokkoli szárát. Új megközelítésben a legzöldebb zöldség.

  4. Ha ezt a trükköt meglátod, örökre így fogod vágni a paprikát
    4.

    Ha ezt a trükköt meglátod, örökre így fogod vágni a paprikát

    Elő a késsel, néhány mozdulat, és a paprikádat úgy apríthatod fel, hogy egy milliméternyi friss zöldséghús sem kerül a kukába!

  5. Próbáld ki az egyedényes chilis Mac and Cheese-t, a legfinomabb félórás komfortkaját
    5.

    Próbáld ki az egyedényes chilis Mac and Cheese-t, a legfinomabb félórás komfortkaját

    A sajtos makarónit mindenki szereti, ez a chilis-babos-húsos változat viszont garantáltan elrabolja a szíveket, ráadásul fél óra alatt elkészül!

  6. Mutatjuk, hogyan készül a mennyei, gyors, mediterrán PARADICSOMOS GARNÉLA
    6.

    Mutatjuk, hogyan készül a mennyei, gyors, mediterrán PARADICSOMOS GARNÉLA

    Tudjuk, nem minden nap eszünk ilyet, a karanténban töltött napokat viszont nagyon feldobhatja ez az egyszerű paradicsomos-garnélás recept, melynek mediterrán ízvilágával nem lehet betelni.

  7. Hántolt gyöngyszem a konyhában: egyél te is GERSLIT!
    7.

    Hántolt gyöngyszem a konyhában: egyél te is GERSLIT!

    Ismerjük ugyan a gerslit, mégis keveset használjuk a konyhában. Gyűjtöttünk pár érvet, ami biztosan változtat majd ezen. Bemutatkozik az árpagyöngy.

  8. Így készül a húsvét talán legpuccosabb fogása: a Florentine-tojás
    8.

    Így készül a húsvét talán legpuccosabb fogása: a Florentine-tojás

    Ha úgy érzed, idén húsvétkor a kemény tojás, a lágy tojás, a töltött tojás, a tojáskrém vagy a kaszinótojás sem elégíti ki az igényeidet, mindenképpen ajánljuk, hogy a hollandi mártással nyakon öntött, különleges, spenótos firenzei avagy Florentine-tojás legyen a szíved választottja!

  9. Készíts végtelen mennyiségű házi joghurtot, végtelenül egyszerűen
    9.

    Készíts végtelen mennyiségű házi joghurtot, végtelenül egyszerűen

    Pár egyszerű lépéssel elkészíthetjük első házi joghurtunkat, ami újratermeli önmagát. Megmutatjuk, hogyan alakítsd a konyhát tejüzemmé.

  10. Mutatjuk, hogyan készül az újhullámos NŐI SZESZÉLY, benne milliók nőnapi üzenetével
    10.

    Mutatjuk, hogyan készül az újhullámos NŐI SZESZÉLY, benne milliók nőnapi üzenetével

    Miről szól a nőnap? Virágokról, édességekről és kedves szavakról? Valljuk be, részben igen, azonban érdemes feleleveníteni, miért is kell, hogy március 8-a ne csak egy rózsaszín ködbe burkolt ünnep legyen.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...