4 olcsó és gyors fogás, amit tonhalkonzervből alkothatsz

A tonhalkonzerv megosztó, de tagadhatatlanul sokszínű alapanyag, amellyel sok gyors receptet elkészíthetünk. Nézzük, melyek ezek, tényleg van itt minden!

Talán a tonhalkonzerv az, amit még az általában halutálók is hajlandóak olykor-olykor megenni: nem túl erőteljes az íze, ráadásul kiválóan szelídíthető más alapanyagokkal, annak érdekében, hogy mindenki szájízének megfeleljen. Ugyan nem a legolcsóbb termék, de ahhoz képest, hogy már egy darab tonhalkonzervvel is gyors, laktató és ízletes étkezéseket alkothatunk, mégis megéri a pénzét. Jöjjenek a legjobb receptek!

4 olcsó és gyors fogás, amit tonhalkonzervből alkothatsz

Tonhalkrém

Természetesen muszáj ezzel az étellel kezdenünk, mert egészen valószínű, hogy ez készül a legtöbbször a háztartásokban a konzervből. Nem is csoda, hiszen egy olyan krémről van szó, ami nemcsak nagyon ízletes, de kifejezetten laktató is.

Készthetjük majonézesen vagy natúr módon is, és különböző zöldségekkel gazdagíthatjuk a krémet, ha szeretnénk.

Mindenképpen kell bele bors és citromlé, a sóval azonban érdemes vigyázni, mert egyes konzervek már alapból elég sósak. Feldobhatjuk fokhagymával, lila hagymával, esetleg szárzellerrel is. Ha olajos konzervünk van, valamennyit öntsünk le a zsiradékból, hogy ne legyen túl fullasztó a krém. Készíthetünk belőle sima vagy melegszendvicset is.

Tészta

Egy szintén nagyon népszerű választás a tonhal mellé a tészta. Ha egy gyors, meleg ebédre vágyunk, amihez szinte főzni sem kell, ez kiváló megoldás lehet. Szerencsére mind paradicsomos, mind tejszínes szósszal jól együttműködik a tonhal, így nem nagyon tudunk mellényúlni.

Tejszínes szósz esetében tegyünk mellé sok fokhagymát, spenótot, esetleg cukkinit is. A paradicsomos verzióba kerülhet répa, olajbogyó, kukorica is, ha még többre vágyunk. Az ilyen szószokat érdemes pennével, orsó- vagy nyakkendő tésztával tálalni (a spagetti például nem fogja meg eléggé a szószt).

Halgombóc

De akár komolyabb ételeket is összehozhatunk a tonhalból, nem kell mindig hideg fogásokat vagy tésztát készíteni vele. A halgombócok sok különböző recept alapján, különböző halakból állhatnak össze, és ezek közé a tonhalkonzerv is beletartozik.

Olcsóbb, mint a halfilé, ráadásul külön főzni sem kell, így csak valamilyen „kötőanyag” kell hozzá, és már mehet is a gombócok formálása.

Elkeverhetjük rizzsel (vagy más gabonával) és tojással, de krumpligombócokban is megtalálhatja a helyét. Az így kapott gömböcöket tehetjük levesbe, kínálhatjuk valamilyen mártással, esetleg főzelék tetejére tehetjük.

Saláta

Akár ebédnek is beillő salátákat dobhatunk össze a tonhalkonzerv segítségével. A zöld levelek mellé annyira nem illik jól, inkább válasszunk egy tartalmasabb alapot neki. Összekeverhetjük például más konzervekkel: kukorica, csicseriborsó vagy bab mind mehet mellé. Ehhez a kombinációhoz jól illik még a paradicsom és a lila hagyma is.

De keverhetjük uborkával, paradicsommal és hagymával, esetleg feta sajttal, olívabogyóval is. Fűszerek terén használjunk sót, borsot, egy kevés fűszerpaprikát, leheletnyi köményt. Tálaljuk a salátát pirítóssal.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További sokszínű alapanyagokat ismerhetsz meg:

Címlapról ajánljuk