4 olcsó és gyors fogás, amit tonhalkonzervből alkothatsz

A tonhalkonzerv megosztó, de tagadhatatlanul sokszínű alapanyag, amellyel sok gyors receptet elkészíthetünk. Nézzük, melyek ezek, tényleg van itt minden!

Talán a tonhalkonzerv az, amit még az általában halutálók is hajlandóak olykor-olykor megenni: nem túl erőteljes az íze, ráadásul kiválóan szelídíthető más alapanyagokkal, annak érdekében, hogy mindenki szájízének megfeleljen. Ugyan nem a legolcsóbb termék, de ahhoz képest, hogy már egy darab tonhalkonzervvel is gyors, laktató és ízletes étkezéseket alkothatunk, mégis megéri a pénzét. Jöjjenek a legjobb receptek!

4 olcsó és gyors fogás, amit tonhalkonzervből alkothatsz

Tonhalkrém

Természetesen muszáj ezzel az étellel kezdenünk, mert egészen valószínű, hogy ez készül a legtöbbször a háztartásokban a konzervből. Nem is csoda, hiszen egy olyan krémről van szó, ami nemcsak nagyon ízletes, de kifejezetten laktató is.

Készthetjük majonézesen vagy natúr módon is, és különböző zöldségekkel gazdagíthatjuk a krémet, ha szeretnénk.

Mindenképpen kell bele bors és citromlé, a sóval azonban érdemes vigyázni, mert egyes konzervek már alapból elég sósak. Feldobhatjuk fokhagymával, lila hagymával, esetleg szárzellerrel is. Ha olajos konzervünk van, valamennyit öntsünk le a zsiradékból, hogy ne legyen túl fullasztó a krém. Készíthetünk belőle sima vagy melegszendvicset is.

Tonhalkrémes bagel

Ez egy szuper, pénztárcabarát, villámgyors és egyszerű recept, amit ha nagy mennyiségben készítünk, akár egy hadsereget is jóllaktathatunk vele. Gazdag, lágy tonhalkrém és friss, ...

Martha Stewart kedvenc tonhalsalátája

Alma és bazsalikom tonhalsalátában? Igen, a híres amerikai gasztroblogger, Martha Stewart igazán érti a dolgát, ráadásul ez egy rendkívül egyszerűen elkészíthető akár reggelire vagy ...

Tészta

Egy szintén nagyon népszerű választás a tonhal mellé a tészta. Ha egy gyors, meleg ebédre vágyunk, amihez szinte főzni sem kell, ez kiváló megoldás lehet. Szerencsére mind paradicsomos, mind tejszínes szósszal jól együttműködik a tonhal, így nem nagyon tudunk mellényúlni.

Tejszínes szósz esetében tegyünk mellé sok fokhagymát, spenótot, esetleg cukkinit is. A paradicsomos verzióba kerülhet répa, olajbogyó, kukorica is, ha még többre vágyunk. Az ilyen szószokat érdemes pennével, orsó- vagy nyakkendő tésztával tálalni (a spagetti például nem fogja meg eléggé a szószt).

Halgombóc

De akár komolyabb ételeket is összehozhatunk a tonhalból, nem kell mindig hideg fogásokat vagy tésztát készíteni vele. A halgombócok sok különböző recept alapján, különböző halakból állhatnak össze, és ezek közé a tonhalkonzerv is beletartozik.

Olcsóbb, mint a halfilé, ráadásul külön főzni sem kell, így csak valamilyen „kötőanyag” kell hozzá, és már mehet is a gombócok formálása.

Elkeverhetjük rizzsel (vagy más gabonával) és tojással, de krumpligombócokban is megtalálhatja a helyét. Az így kapott gömböcöket tehetjük levesbe, kínálhatjuk valamilyen mártással, esetleg főzelék tetejére tehetjük.

Sült paradicsomleves halgombóccal

Együnk halat, együnk kevesebb húst. Én mindig ezt hallom meg olvasom. A legújabb "tukmálás" pedig a konzerv hal, hogy az milyen olcsó és milyen egészséges. Arról nem is beszélve, milyen ...

Saláta

Akár ebédnek is beillő salátákat dobhatunk össze a tonhalkonzerv segítségével. A zöld levelek mellé annyira nem illik jól, inkább válasszunk egy tartalmasabb alapot neki. Összekeverhetjük például más konzervekkel: kukorica, csicseriborsó vagy bab mind mehet mellé. Ehhez a kombinációhoz jól illik még a paradicsom és a lila hagyma is.

De keverhetjük uborkával, paradicsommal és hagymával, esetleg feta sajttal, olívabogyóval is. Fűszerek terén használjunk sót, borsot, egy kevés fűszerpaprikát, leheletnyi köményt. Tálaljuk a salátát pirítóssal.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További sokszínű alapanyagokat ismerhetsz meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...