Perlik a Subwayt egy szendvicse miatt – úgy tűnik, óriás hazugságon kapták őket

A Subway gyorséttermek körül egyre több botrány van kialakulóban, most éppen szándékos félrevezetésért perlik őket. A tonhallal volt a gond.

A Subway szendvicsező sok ember szívébe belopta magát Magyarországon is, az ott kapható, számtalan variációval rendelhető húsos-zöldséges szendvicsekről ugyanis sokáig azt lehetett hinni, hogy egészségesebbek, mint más gyorséttermek termékei.

A szendvicsező körüli első lufi tavaly pukkant ki, amikor is az ír Subway-szendvicsek kenyeréről kiderült, azok nem nevezhetőek hivatalosan kenyérnek, annyira magas a cukortartalmuk. A Subway leginkább azért volt felelősségre vonva, mert ezek a szendvicsek úgynevezett rejtett cukortartalommal bírtak. Míg a hivatalos előírások szerint egy pékáru liszttartalmának mindössze 2%-a tartalmazhat cukrot, a Subway-szendvicseknél ez az arány 10%-ra rúgott.

Komoly vádak érték a népszerű tonhalas szendvicset

A Subway-t az Egyesült Államokban jelenleg pedig két magánszemély perli szándékos félrevezetés és jogtalan haszonszerzés miatt, amiért a tonhalas szendvicsek nem tartalmaznak tonhalat. A Washington Post cikke szerint a per kapcsán Kalifornia államban több tonhalas szendvicset is bevizsgáltak független laboratóriumokban, a vizsgálatok pedig kimutatták, hogy a Subway tonhalkrémjében nemhogy tonhal nincsen, de semmilyen más hal sem lelhető fel.

Igazi tonhalkrémek:

Avokádós tonhalkrém

A reggeli a legfontosabb étkezés. Legyen energikus, finom, minőségi, lelket kisimító. Egy kényeztetési lehetőség is, hogy jó lendületet kapjon a napunk. Ha lehetőségünk van rá, ...

Tonhalkrém fetával

Kedves barátainkkal ettük több ízben /illetve alkalommal :)/ezt a finom tonhalkrémet, amely elkészítését Évi nekem is megtanította. Évi receptjében petrzselyem is van benne, de ez nekem ...

Az egyelőre nem derült ki, milyen összetevőket tartalmaz a Subway tonhalas szendvicse, a Food and Wine magazinnak eljuttatott levelében Dr. Katia Noll, a Subway élelmiszerbiztonságért és minőségért felelős igazgatója azonban cáfolta a Washington Postban leírtakat, valamint biztosította az olvasókat arról, hogy éttermeikben 100%-ban vadon kifogott tonhalból készülnek a tonhalkrémes szendvicsek.

Subway szendvicsező Párizsban

Hogy milyen eredményekre vezet majd a per, arról egyelőre nem lehet sokat tudni, ha azonban hivatalosan is beigazolódnak a felperesek állításai, az amerikai szendvicsezőnek nem lesz egyszerű kimagyaráznia magát.


Ha ismert márkákról van szó, van még néhány érdekesség a tarsolyunkban:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...