Látni kell, hogy néz ki a növény, amin egyszerre terem a krumpli és a paradicsom

Hála a tudománynak, létezik már a növény, ami egyszerre krumpli és paradicsom...hogy mi? Igen, jól hallottad! Felül paradicsom, a föld alatt pedig burgonya terem.

Ha szeretjük a krumplit, és szeretjük a paradicsomot, akkor most eljött a Kánaán: itt van a növény, ami ötvözi a két kedvencet: TomTato névre hallgat, és egyszerre terem rajta két kedvencünk – a paradicsom a száron, a krumpli a földben. Elképesztő, mik vannak!

A furcsa hibrid növényt az 1855-ben alapított cég, a növénytermesztésre szakosodott Thompson and Morgan értékesíti, a meglepő pedig az egészben az, hogy a fura szerzet nem génmódosítás eredménye.

A több éves kísérletezés utáni sikeres keresztezést az tette lehetővé, hogy a paradicsom és a krumpli is a burgonyafélék családjába tartozik.

Hát nem csodás? (via)

A TomTato név az angol tomato (paradicsom) és potato (krumpli) szavakból jött létre.

A paradicsompalántákat és a burgonyagumókat külön-külön növesztik néhány hétig, majd vágásokat ejtenek a szárukon. A két növény szárainak vastagságának egyeznie kell. A paradicsom és krumpli szárai egybenőnek, és kialakul a TomTato. így létrejött hibrid növényt 14,99-ért, azaz mintegy 5 ezer forintért árulják a neten - írja az érdekesvilág.hu.

2 in 1

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Címlapfotó: érdekesvilág.hu


Még több cikk a burgonyáról és a paradicsomról itt:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...