Látni kell, hogy néz ki a növény, amin egyszerre terem a krumpli és a paradicsom

Hála a tudománynak, létezik már a növény, ami egyszerre krumpli és paradicsom...hogy mi? Igen, jól hallottad! Felül paradicsom, a föld alatt pedig burgonya terem.

Ha szeretjük a krumplit, és szeretjük a paradicsomot, akkor most eljött a Kánaán: itt van a növény, ami ötvözi a két kedvencet: TomTato névre hallgat, és egyszerre terem rajta két kedvencünk – a paradicsom a száron, a krumpli a földben. Elképesztő, mik vannak!

A furcsa hibrid növényt az 1855-ben alapított cég, a növénytermesztésre szakosodott Thompson and Morgan értékesíti, a meglepő pedig az egészben az, hogy a fura szerzet nem génmódosítás eredménye.

A több éves kísérletezés utáni sikeres keresztezést az tette lehetővé, hogy a paradicsom és a krumpli is a burgonyafélék családjába tartozik.

Hát nem csodás? (via)

A TomTato név az angol tomato (paradicsom) és potato (krumpli) szavakból jött létre.

A paradicsompalántákat és a burgonyagumókat külön-külön növesztik néhány hétig, majd vágásokat ejtenek a szárukon. A két növény szárainak vastagságának egyeznie kell. A paradicsom és krumpli szárai egybenőnek, és kialakul a TomTato. így létrejött hibrid növényt 14,99-ért, azaz mintegy 5 ezer forintért árulják a neten - írja az érdekesvilág.hu.

2 in 1

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Címlapfotó: érdekesvilág.hu


Még több cikk a burgonyáról és a paradicsomról itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...