Töltsd is meg az avokádót!

Azon felül, hogy az avokádó roppant egészséges és finom, még több lehetőséget rejt magában, ha például töltelékkel dobjuk fel a közepét. Itt van néhány tipp, hogyan kezdjük!

Mindannyian ébredtünk már azzal a gondolattal, hogy valamivel meg kellene tölteni a nemrég vásárolt avokádó belsejét, legyen az friss és ízletes paradicsom vagy éppen ropogós bacon. Persze mindez költői túlzás, ám az biztos, hogy a töltött avokádó gondolata kiváló, így a kérdés már csak az, hogy mit tegyünk a közepébe.

A lehetőségek tárháza természetesen végtelen, ráadásul az avokádó legalább ennyi hasznos tulajdonsággal bír, kezdve az egészséges zsírokkal való telítettségétől a koleszterinszintre gyakorolt jótékony hatásáig. Éppen ezért álljon itt kezdetnek 5 roppant egyszerű ötlet - mivel töltsük meg avokádónkat:

Pico De Gallo

Apróra vágott paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, jalapeño, koriander, tengeri só és limelé.

Pulyka BLT (szalonna, saláta, paradicsom)

Csirkemell filé, szalonna, apróra vágott paradicsom, friss spenót.

Izraeli saláta

Uborka, érett paradicsom, petrezselyem, hagyma, amihez ízlés szerint adhatunk némi fetát is.

Sült tojásos avokádó

Törjünk egy tojást az avokádó közepébe, tegyük sütőbe 20 percig 350 fokon, amíg a tojásfehérje átlátszó nem lesz.

Trópusi saláta

Mangó, paradicsom, koriander és limelé.

(via Huffington Post)(A fenti kép az American Express Tumblr oldalán jelent meg, amely a Lexi's Clean Kitchen által készült.)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...