8 zöldség, amit érdemes megtölteni és 3, amit nem

Mind a nyár, mind az ősz tele van olyan alapanyagokkal, olyan zsenge zöldségekkel, amelyek különféle ízes, fűszeres töltelékekkel tömhetők, sajttal szórhatók, sütőbe tolhatók. Vagy mégsem? Nézzük a sikereket és kudarcokat!

A szezonálisan elérhető alapanyagok minden évszakban más és más recepteket hívnak életre, más étkek válnak népszerűvé. Mind a nyár, mind az ősz esetében ezt a reflektorfénybe lépő kategóriát a töltött zöldség jelenti: mindent is teletömünk ilyenkor rizses, húsos, hüvelyes, sajtos keverékekkel, hogy utána, sajtosan, szószosan indulhassanak is a forróságba aranybarnára és tökéletesre sülni a csónakok. Persze nem minden zöldségből lesz használható „ladik” – vannak olyan töltött zöldségek, amelyek elsüllyednek, amelyeket egyszerűen nem érdemes elkészíteni. Az alábbi lista segíthet elkerülni az ehhez hasonló szerencsétlenségeket.

Nézd meg galériánkban a töltésre alkalmas és kevésbé alkalmas zöldségeket!

Elkészítésre érdemes receptek várnak:

Grillkolbászos töltött cukkini

A cukkinit egy grillkolbászos-paradicsomos raguval töltöttük meg, amitől kifejezetten gazdag és testes ízvilága lett. Ne sajnáljuk a tetejéről a sajtot sem, amitől gyönyörű aranybarna ...

Töltött hagyma

Bár a meleg brokkolisalátánál időigényesebb köret, de megéri a fáradságot, nagyon finom. Sült csirkéhez, sertés-vagy marhahúsos ételek mellé kínálhatjuk. A recept szintén innen.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zöldség- és gyümölcsalkalmassági vizsgálódás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...