8 zöldség, amit érdemes megtölteni és 3, amit nem

Mind a nyár, mind az ősz tele van olyan alapanyagokkal, olyan zsenge zöldségekkel, amelyek különféle ízes, fűszeres töltelékekkel tömhetők, sajttal szórhatók, sütőbe tolhatók. Vagy mégsem? Nézzük a sikereket és kudarcokat!

A szezonálisan elérhető alapanyagok minden évszakban más és más recepteket hívnak életre, más étkek válnak népszerűvé. Mind a nyár, mind az ősz esetében ezt a reflektorfénybe lépő kategóriát a töltött zöldség jelenti: mindent is teletömünk ilyenkor rizses, húsos, hüvelyes, sajtos keverékekkel, hogy utána, sajtosan, szószosan indulhassanak is a forróságba aranybarnára és tökéletesre sülni a csónakok. Persze nem minden zöldségből lesz használható „ladik” – vannak olyan töltött zöldségek, amelyek elsüllyednek, amelyeket egyszerűen nem érdemes elkészíteni. Az alábbi lista segíthet elkerülni az ehhez hasonló szerencsétlenségeket.

Nézd meg galériánkban a töltésre alkalmas és kevésbé alkalmas zöldségeket!

Elkészítésre érdemes receptek várnak:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zöldség- és gyümölcsalkalmassági vizsgálódás:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...