5 töltött "nemtojás" húsvétra, avagy a legjobb töltött zöldségek

Ha utálod vagy csak nem eszel tojást, vegán vagy, esetleg csak vágyakozol valami újra a töltött tojásokon túl, akkor idén húsvétkor (és nem kizárólag akkor) tölts zöldséget! Mutatunk pár opciót, melyet hússal, de hús nélkül is bevethetsz.

Nemsokára érkezik a jó öreg önmagával töltött tojás illetve az aszpikos kaszinótojás, továbbá a tojássaláta és a tojáskrém is, a sonka mellé pedig ugyebár főtt tojás dukál... Ha picit eleged van belőle, hogy minden, de minden a tojásról szól húsvétkor, netalántán vegán vagy, esetleg csak újítanál, akkor idén szavazz a töltött zöldségekre! Gombafejek, mini cukkini, avokádó? De hagymát vagy paprikát is tölthetsz!

Őket is megtöltheted:

Töltött fehér hagyma

Az inspiráció újfent a Jamie Magazine-ból van, és újfent átdolgozva a recept. Szerintem irtó finom és nem kell félni, nem lesz tömény hagyma íze, hiszen a fehér hagyma alapvetően ...

Töltött-rántott olajbogyó

A sült olajbogyó, azaz Olive all’Ascolana a kelet-olaszországi Le Marche régióból származik, és egy szuper antipasti. Az olívabogyót hagyományosan húsos töltelékkel töltik meg ...

És hogy mi légyen a töltött zöldségek belsejében?

Bármi, amire vágysz: gondolkozhatsz sonkakrémben, csirkés szendvicskrémben, de darált húsban is, ha megsütöd a zöldséget. Ja és persze a húsmentes krémek is jöhetnek: hummusz, avokádókrém, körözött, túrókrém, tojáskrém vagy sajtkrém is!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több gasztroötlet itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

„Ha valaki heti egyszer eszik húst, az már elismerést érdemlő...

Molnár Dávid hétköznap a 24.hu újságírója, hétvégén azonban vegán cukrásszá avanzsál, desszertkölteményeit, amelyek megszólalásig hasonlítanak az „eredeti”, nem vegán változatra pedig Instagram-oldalán és blogján osztja meg. Január hosszú évek óta a vegán táplálkozás hónapja, ennek apropóján beszélgettünk Molnár Dáviddal a vegán sütés-főzés rejtelmeiről.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!