Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg

A következő recept bizony nem elírás...és nem, nem rántottáról van szó! Ez egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető előétel, mely elképesztően jól mutat majd a húsvéti asztalon, színes, extra és különleges. Rántott-töltött tojás készült nálunk, bizony!

A húsvéti töltött tojás a hidegtálak egyik elengedhetetlen tartozéka, de mi lenne, ha idén nem a megszokott recept alapján készítenénk el, hanem vinnénk bele egy kis csavart? És mégis mi lehetne annál jobb csavar, mint hogy kirántjuk!? Nem vesz sokkal több időt igénybe, azonban a végeredmény sokkal izgalmasabb lesz. A puha krémtöltelék után egy ropogós panírréteg következik, majd újra élvezhetjük a lágy fehérje puhaságát.

Nézzük, hogyan készül ez a rántott-töltött tojás!

Hozzávalók:

8 db főtt tojás, 200 g majonéz, 2 ek mustár, 4 közepes db csemegeuborka, 2 ek jalapeño, 50 g zöld olajbogyó, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 1 db újhagyma, 1 teáskanál csípős paprikakrém, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 150 g finomliszt (panírozáshoz), 3 db tojás (panírozáshoz), 200 g zsemlemorzsa (panírozáshoz), 8 dl napraforgóolaj

Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre. Hideg vízben hűtsük ki. Hámozzuk meg, és vágjuk őket hosszában félbe.

A megfőtt tojássárgákat egy külön tálkában keverjük össze a majonézzel, mustárral, csemegeuborkával, a jalapenoval, olajbogyóval és a fűszerekkel. Tálalásig hagyjuk a hűtőben állni.

Díszítsük őket friss retekkel és csírával

Eztán panírozzuk be a „kibelezett” tojásfehérjéket a szokott módon: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetve. Forró olajban süssük szép aranybarnára. Csöpögtessük le, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

A sárgájás keveréket púposan töltsük vissza a tojásfehérjékbe, majd díszítsük kedvünk szerint. Én hagymacsírával és retekkel dobtam fel őket. Salátaágyon tálaljuk.

A rántott-töltött tojás teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Friss tavaszi receptek, akár az ünnepre is:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...