Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg

A következő recept bizony nem elírás...és nem, nem rántottáról van szó! Ez egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető előétel, mely elképesztően jól mutat majd a húsvéti asztalon, színes, extra és különleges. Rántott-töltött tojás készült nálunk, bizony!

A húsvéti töltött tojás a hidegtálak egyik elengedhetetlen tartozéka, de mi lenne, ha idén nem a megszokott recept alapján készítenénk el, hanem vinnénk bele egy kis csavart? És mégis mi lehetne annál jobb csavar, mint hogy kirántjuk!? Nem vesz sokkal több időt igénybe, azonban a végeredmény sokkal izgalmasabb lesz. A puha krémtöltelék után egy ropogós panírréteg következik, majd újra élvezhetjük a lágy fehérje puhaságát.

Nézzük, hogyan készül ez a rántott-töltött tojás!

Hozzávalók:

8 db főtt tojás, 200 g majonéz, 2 ek mustár, 4 közepes db csemegeuborka, 2 ek jalapeño, 50 g zöld olajbogyó, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 1 db újhagyma, 1 teáskanál csípős paprikakrém, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 150 g finomliszt (panírozáshoz), 3 db tojás (panírozáshoz), 200 g zsemlemorzsa (panírozáshoz), 8 dl napraforgóolaj

Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre. Hideg vízben hűtsük ki. Hámozzuk meg, és vágjuk őket hosszában félbe.

A megfőtt tojássárgákat egy külön tálkában keverjük össze a majonézzel, mustárral, csemegeuborkával, a jalapenoval, olajbogyóval és a fűszerekkel. Tálalásig hagyjuk a hűtőben állni.

Díszítsük őket friss retekkel és csírával

Eztán panírozzuk be a „kibelezett” tojásfehérjéket a szokott módon: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetve. Forró olajban süssük szép aranybarnára. Csöpögtessük le, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

A sárgájás keveréket púposan töltsük vissza a tojásfehérjékbe, majd díszítsük kedvünk szerint. Én hagymacsírával és retekkel dobtam fel őket. Salátaágyon tálaljuk.

A rántott-töltött tojás teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Friss tavaszi receptek, akár az ünnepre is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...