A mozdulatsor, melytől sokkal finomabb lesz a rántotta

Szereted, ha egy kicsit „nyálkás” és lágy marad a rántottád? Akkor ezt a trükköt ki kell próbálnod!

A TikTokon nemcsak szuper recepteket, de rengeteg praktikát is fellelhetünk. Gondolj csak a salátás trükkre, amivel csomó ideig frissen tarthatod ezt a zöldséget. Most még egy szuper praktikára találtunk rá, mellyel elkészítheted a tökéletes tojásrántottát, már akkor, ha szereted, ha egy picit „nyálkás” marad.

A mozdulatsor, melytől sokkal finomabb lesz a rántotta

Sokan nem kedvelik, ha a tojás teljesen rezgős-nyálkás, azonban azt igen, ha egy picit igen. Ezt az állapotot nem mindig könnyű eltalálni, hiszen vagy megsül, és teljesen kiszárad, vagy idő előtt levesszük a gázról, és túlzottan folyós és nyers marad. Szerencsére egy TikToker rájött, hogyan tudjuk az alját megpirítani úgy, hogy a teteje pont kellően lágy maradjon, ezzel pedig megalkotta a tökéletes rántottát.

@freshlysnapped Ever wondered how restaurants make the perfect scrambled eggs? Here’s your answer! #scrambledeggs #fyp #asmr #asmrsounds #asmrvideo #asmrtiktoks #foodhack #scrambledegg #egghacks ♬ original sound - Jess Moses

A trükk

Először egy serpenyőbe vajat teszünk, felolvasztjuk. Beleöntjük a felvert tojásokat, majd egy villa segítségével folyamatosan kevergetjük, vigyázva arra, hogy a teteje ne érintkezzen a serpenyővel. Ezután sózzuk, borsozzuk, végül tálaljuk!

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...