Kevés hasonlóságot tudnánk felfedezni az angol és a magyar konyha között, egy dologban azonban mégis megegyeznek: mindkét nemzet rajong a tartalmas, nehéz ételekért. Az angol reggeli, az ünnepi pudding és a különböző húsételek mind erre a következtetésre adnak okot. Nincs ez másképp a pot pie esetében sem, hiszen a britek imádják, ha két tömör tésztaréteg közé kanalazhatnak valami sűrű, rántásos tölteléket.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/jf/yh/Cuu0tArz1S0meGGutQjY1eAVR2eIijVL4s72SPWz.jpg?p=lqip-16%3A9&s=ed4a363231c2013b15f2392aa21a3db0)
A mártásba könnyed zöldségek kerülnek, általában sárgarépa, angol zeller és borsó, épp, ahogy ebben a receptben.
A friss hozzávalókat tömör tejszínes mártás veszi körül, sütés után pedig gyönyörűen szeletelhető a piténk.
Elengedhetetlen és egyben legjobb része a házi készítésű tészta, ami a sütőből kivéve olyan omlós, hogy messze megéri a belefektetett munkát. A pite legfelső rétegét kedvünkre díszíthetjük fodros szélekkel, izgalmas bevágásokkal vagy a maradék tészta mintáival.
Nézzétek meg itt a zöldséges pot pie videóját: