Ilyen a tökéletes pot pie – Házi tészta és friss zöldség teszi teljessé

A pot pie tökéletes választás, ha egy kiadós egytálétel elkészítésére adnánk a fejünket. A zsenge zöldségeket körbeölelő ízletes mártás és a kézzel gyúrt omlós tészta teszi kerek egésszé ezt a pitét. Ha hiányoljuk belőle a húst, bátran egészítsük ki csirkével vagy pulykával!

Kevés hasonlóságot tudnánk felfedezni az angol és a magyar konyha között, egy dologban azonban mégis megegyeznek: mindkét nemzet rajong a tartalmas, nehéz ételekért. Az angol reggeli, az ünnepi pudding és a különböző húsételek mind erre a következtetésre adnak okot. Nincs ez másképp a pot pie esetében sem, hiszen a britek imádják, ha két tömör tésztaréteg közé kanalazhatnak valami sűrű, rántásos tölteléket.

Zöldséges pot pie - Recept a képre kattintva!

A mártásba könnyed zöldségek kerülnek, általában sárgarépa, angol zeller és borsó, épp, ahogy ebben a receptben.

A friss hozzávalókat tömör tejszínes mártás veszi körül, sütés után pedig gyönyörűen szeletelhető a piténk.

Elengedhetetlen és egyben legjobb része a házi készítésű tészta, ami a sütőből kivéve olyan omlós, hogy messze megéri a belefektetett munkát. A pite legfelső rétegét kedvünkre díszíthetjük fodros szélekkel, izgalmas bevágásokkal vagy a maradék tészta mintáival.

Nézzétek meg itt a zöldséges pot pie videóját:

További infót az Eleplant növényi zsiradékról itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...