Ilyen a tökéletes pot pie – Házi tészta és friss zöldség teszi teljessé

A pot pie tökéletes választás, ha egy kiadós egytálétel elkészítésére adnánk a fejünket. A zsenge zöldségeket körbeölelő ízletes mártás és a kézzel gyúrt omlós tészta teszi kerek egésszé ezt a pitét. Ha hiányoljuk belőle a húst, bátran egészítsük ki csirkével vagy pulykával!

Kevés hasonlóságot tudnánk felfedezni az angol és a magyar konyha között, egy dologban azonban mégis megegyeznek: mindkét nemzet rajong a tartalmas, nehéz ételekért. Az angol reggeli, az ünnepi pudding és a különböző húsételek mind erre a következtetésre adnak okot. Nincs ez másképp a pot pie esetében sem, hiszen a britek imádják, ha két tömör tésztaréteg közé kanalazhatnak valami sűrű, rántásos tölteléket.

Zöldséges pot pie - Recept a képre kattintva!

A mártásba könnyed zöldségek kerülnek, általában sárgarépa, angol zeller és borsó, épp, ahogy ebben a receptben.

A friss hozzávalókat tömör tejszínes mártás veszi körül, sütés után pedig gyönyörűen szeletelhető a piténk.

Elengedhetetlen és egyben legjobb része a házi készítésű tészta, ami a sütőből kivéve olyan omlós, hogy messze megéri a belefektetett munkát. A pite legfelső rétegét kedvünkre díszíthetjük fodros szélekkel, izgalmas bevágásokkal vagy a maradék tészta mintáival.

Nézzétek meg itt a zöldséges pot pie videóját:

További infót az Eleplant növényi zsiradékról itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 7 napig szinte mindent sütés/főzés nélkül készítünk

Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!

Nosalty

További cikkek