-
1.
Krémes vaníliafolyamon úszó habfelhők – a tökéletes madártej
A madártej az egyik olyan desszert, amit gondolkodás nélkül magunkkal vinnénk egy lakatlan szigetre. Szuper egyszerű, könnyed, és igazán időtálló. Elkészítése nem igényel sem extra alapanyagot (csak tejet, cukrot, tojást, vaníliát), sem komoly hozzáértést, és mégis óriási sikerélményt okoz, mikor elkészül. Mutatjuk a receptet.
-
2.
Csirkés Alfredo – Az olasz házi tészta, amit némafilmszínészek vittek Hollywoodba
Vannak bizonyos ételek, amelyek mögött több évtizednyi elképesztő történelem rejlik. A csirkés Alfredo tészta esetében sincs ez másképp: ennek az ínycsiklandó ételnek több titka van, mint sejtenénk. Fedjük fel őket közösen!
-
3.
Képek a tűzközelből – Így dolgozott a magyar csapat a Bocuse d'Or-on
Idén különösen izgalmas pillanatoknak lehettünk szem- és fültanúi a Bocuse d'Or lyoni döntőjében, a legfeszültebb, aprólékos munkákkal teli momentumokról egy különleges fotósorozatot is bemutatott a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.
-
4.
7 az 1-ben csokiszósz, amivel több mint 20 desszert készülhet
Az alap csokiszósz nemcsak egy végtelenül egyszerű recept, de meglepően sok mindenre használhatjuk, ha már egyszer kész van. Nem kell külön az összes alkalomra másik receptet keresni, használjuk ugyanazt a szószt mindenre.
-
5.
Mozzarella Schnitzel – Íme a negyedórás rántott mozzarella, az új kedvenced
A rántott sajtot mindenki szereti, ez az igazi komfortkaja, amit kicsik és nagyok is imádnak, akár húsz perc alatt elkészül, ráadásul még laktató is. Persze, mint minden ételt, ezt is lehet még fokozni: mozzarellával és pankomorzsával a rántott sajt fogalma egyenesen újjászületik!
-
6.
Útmutató az összes süteményfajta tökéletes készre sütéséhez
A sütés nagy része általában azzal telik, hogy a sütő előtt üldögélünk vagy álldogálunk, és azon vacillálunk, hogy vajon megsült-e már a tortánk, kekszünk vagy piskótánk. Gyakran az érzékeinkre kell hagyatkoznunk, ami nem könnyű feladat. Ebben lesz segítségünkre ez a cikk.
-
7.
5 gyakori leveshiba, amit szerencsére elég könnyű helyrehozni
A leves egyszerű, nem? Nos, egyszerre igen is meg nem is. Egy nagy lábas vízben mindent készre főzni nem a legbonyolultabb konyhai feladat, mégis történhetnek néha nem várt bakik vagy kudarcok. Amiben pedig semmi szégyen nincs. Íme, a megoldások.
-
8.
Ettől lesz a túrós csusza tényleg tökéletes
Van az a fajta túrós tészta, amiben csak szimplán összekeverjük a főtt tésztát, tejfölt és túrót, és van a rendes verzió. Nos, gondolom, a legtöbben a másodikat részesítjük előnyben, már csak azért is, mert ugyanolyan gyors étel, mégis fényévekkel finomabb. De hogyan készül?
-
9.
Így válassz köretet a főételhez – nem mindig a rizs a nyerő
Bizony, egy menü összeállításánál nemcsak a főételekre kell figyelni, hanem a köretekre is. A hűséges kiegészítőkre ugyanolyan nagy felelősség hárul, ezért abszolút nem mindegy, mit teszünk a tányérra. Jöjjenek (szó szerint) az alapok!
-
10.
Mangó, az elérhető luxus: ezt készítsd belőle
Míg sokak szemében máig luxuscikknek, egzotikus finomságnak számít, a mangó mára a szupermarketek zöldség-gyümölcsstandjain is egyre gyakrabban feltűnik, ára pedig sokszor egészen baráti. Érdemes tehát tenni vele egy próbát, mert fenomenális ízű gyümölcsről van szó.
Felfedtük a tökéletes madártej titkát, ráleltünk az új kedvencre, a negyedórás rántott mozzarellára
Csirkés Alfredot készítettünk, bemutattuk a Bocuse d'Or legemlékezetesebb pillanatait és fogásait, és segítettünk, hogyan válaszd ki a főételedhez a tökéletes köretet.