Ez lenne a tökéletes állagú krumplipüré elkészítésének módja?

A legegyszerűbb ételek azok, amelyeknél rengeteg tipp és metódus létezik, hogyan lehet elkészíteni, és mindenki a sajátjára esküszik. Most egy új felvetés szerint a tökéletes krumplipürét nem krumplinyomóval lehet érni, hanem egy másik konyhai eszközzel, ami valószínűleg nem is jutott még eszedbe!

A krumplipüré talán az egyik első étel, amit mindenki megtanul elkészíteni élete folyamán, de aztán folyamatosan tökéletesítgeti. Hiszen alapvetően pofonegyszerű, de annyi apró, finom részlet van, ami kihatással lehet a végeredményre. Például az, hogy milyen eszközt használsz a krumpli pürésítéséhez. Egy új teória szerint ugyanis nem a krumplinyomó a legjobb erre a célra.

Ez lenne a tökéletes állagú krumplipüré elkészítésének módja?

A TikTokon osztotta meg egy Shana (@bxgumxo) nevű felhasználó saját tippjét a tökéletes krumplipüréhez: elektromos habverőt használ. A videót ugyan eltávolították azóta, de a recept egyáltalán nem bonyolult: a főtt krumplira vajat, sót, borsot és tejszínt, fűszernövényeket és metélőhagymát szór, majd pürésíti az egészet a habverővel. (Az egészet szemmértékre csinálja, így nincsenek pontos mennyiségek.)

Ő erre a megoldásra esküszik, ami egyértelműen kényelmesebb, mint kézzel kinyomogatni a krumplipürét – egyébként több kommentelő is letette voksát a módszer mellett.

Próbáld ki a vegán változatot is:

Voltak azonban olyanok is, akik arra figyelmeztettek, hogy az eljárástól csak ragacsos lesz a püré, mivel a habverővel felszabadul a krumpliban található keményítő.

Miután mindkét oldal érveit meghallgattuk, már csak egy dolog maradt hátra: ki kell próbálni a módszert!

Forrásunk volt.


Még több isteni recept itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...