A krumplipüré talán az egyik első étel, amit mindenki megtanul elkészíteni élete folyamán, de aztán folyamatosan tökéletesítgeti. Hiszen alapvetően pofonegyszerű, de annyi apró, finom részlet van, ami kihatással lehet a végeredményre. Például az, hogy milyen eszközt használsz a krumpli pürésítéséhez. Egy új teória szerint ugyanis nem a krumplinyomó a legjobb erre a célra.
A TikTokon osztotta meg egy Shana (@bxgumxo) nevű felhasználó saját tippjét a tökéletes krumplipüréhez: elektromos habverőt használ. A videót ugyan eltávolították azóta, de a recept egyáltalán nem bonyolult: a főtt krumplira vajat, sót, borsot és tejszínt, fűszernövényeket és metélőhagymát szór, majd pürésíti az egészet a habverővel. (Az egészet szemmértékre csinálja, így nincsenek pontos mennyiségek.)
Ő erre a megoldásra esküszik, ami egyértelműen kényelmesebb, mint kézzel kinyomogatni a krumplipürét – egyébként több kommentelő is letette voksát a módszer mellett.
Próbáld ki a vegán változatot is:
Voltak azonban olyanok is, akik arra figyelmeztettek, hogy az eljárástól csak ragacsos lesz a püré, mivel a habverővel felszabadul a krumpliban található keményítő.
Miután mindkét oldal érveit meghallgattuk, már csak egy dolog maradt hátra: ki kell próbálni a módszert!
Még több isteni recept itt: