Tökéletes francia krémest sütöttünk, mennyei nyírségi gombóclevest főztünk

Ismert séfek kérdeztünk, hogyan tároljuk a medvehagymát sokáig, 2 hozzávalóból készítettünk bagelt, és azt is elárultuk, miért süsd tejszínen a tükörtojást.

  1. A hamburgi fahéjas péksüti, ami jóval több egy összelapított croissant-nál
    1.

    A hamburgi fahéjas péksüti, ami jóval több egy összelapított croissant-nál

    A franzbrötchen egy csodásan vajas tésztájú, fahéjas cukorral bőségesen megtöltött tekercs, Hamburg városának egyik gasztrospecialitása. Népszerűsége a közeli nagyvárosokba is elvitte a fahéjas édesség hírét, így ma már Brémától Lübeckig mosolyogva kacsintgatnak a pékségek pultjaiból.

  2. Így tárolhatod hónapokig a medvehagymát Jahni László séf szerint
    2.

    Így tárolhatod hónapokig a medvehagymát Jahni László séf szerint

    A medvehagyma híres arról, hogy szinte lehetetlen tartósítani, a vékony levele frissen, zsengén mutatja a legjobb arcát, de van néhány trükk, amivel érdemes otthon is kísérletezni. Profi séf tippjei következnek.

  3. Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak
    3.

    Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

    A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.

  4. Francia krémest sütöttünk úgy, ahogy mi szeretjük
    4.

    Francia krémest sütöttünk úgy, ahogy mi szeretjük

    Egy szépséges francia krémesnek nehéz ellenállni, de nem is kell. Most megmutatjuk a mi házias, kedvenc receptünket, és a krémes történetéről is csepegtetünk nektek némi ismeretmorzsát.

  5. Végre egy szendvics, amibe büntetés nélkül tejszínhabot tehetsz
    5.

    Végre egy szendvics, amibe büntetés nélkül tejszínhabot tehetsz

    Két szelet kenyér közé nagyon sok minden kerülhet, és míg semmi kifogásom nincsen a sajtos, sonkás, zöldséges és egyéb variációk ellen, néha mégis kell némi édesség egy szendvicsbe. Például gyümölcs és tejszínhab. Igazam van?

  6. Így készül bagel összvissz két hozzávalóból – új Nosalty TikTok-videó
    6.

    Így készül bagel összvissz két hozzávalóból – új Nosalty TikTok-videó

    A TikTok mindig tud újat és meglepőt mutatni – most például az egyik legösszetettebb és legmacerásabb péksütemény kettő (!) összetevős receptje terjed, amit nekünk is ki kellett próbálnunk. Ez nem más, mint a szuper egyszerű bagel, lássuk!

  7. A sajtos tészták királya franciául csábít el minket, örökre
    7.

    A sajtos tészták királya franciául csábít el minket, örökre

    A francia Alpok ikonikus tésztájának receptje számunkra sem titok többé, ha pedig már unod a sima, trappista sajtos, tejfölös változatot, próbáld ki ezt az utánozhatatlan fogást, amelynek ízét egy életen át sem lehet elfelejteni.

  8. Így készül a (szerintünk) eredeti és tökéletes nyírségi gombócleves
    8.

    Így készül a (szerintünk) eredeti és tökéletes nyírségi gombócleves

    Nem kevés utánajárást igényelt, hogy megalkossuk az (elvileg) autentikus nyírségi gombóclevest, de megérte a fáradságot. A lé sűrű lett, ízes és gazdag, a látvány magával ragadóan színes-magyaros-gusztusos, az élmény pedig elhozta a gyerekkori hétvégi ebédek házias, családias és melengető hangulatát, amire ezekben a súlyos időkben nem kicsit van szükségünk.

  9. Jamie Oliver titka a tökéletes, ropogósan omlós sült krumplihoz
    9.

    Jamie Oliver titka a tökéletes, ropogósan omlós sült krumplihoz

    Legyen szó desszertről, főételről vagy köretről, Jamie Oliver tippjeit mindig érdemes megfogadni. Sokak kedvenc angol séfje most a tökéletes, kívül aranyra sült és ropogós, belül krémesen puha krumpli receptjét osztotta meg követőivel, igaz, nem először.

  10. A legbizarrabb rántott padlizsán egy felmosórongyra hasonlít
    10.

    A legbizarrabb rántott padlizsán egy felmosórongyra hasonlít

    Elképesztő külsejű padlizsánszörnyet találtunk nyáron a kőbányai Duna Panda mögötti kínai gasztropiacon. A kreatív alkotók felmosórongynak nevezték a viccesen beirdalt tojásgyümölcsöt, amelyet kirántottak, a bundarajongó magyarok nem kis örömére. Hát nem imádnivaló ötlet?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...