Profi séfeket kérdeztünk a tökéletes fánk és az omlós oldalas rejtelmeiről, de házi gombagyrost is készítettünk

Múlt héten sem hagytuk, hogy friss és izgalmas gasztrotartalmak nélkül maradjatok! Volt itt pazar portugál krémes vegán módra, filmajánló, új TikTok-videó a legmenőbb mexikói salátához és egy izgalmas interjú Beh Mariannal.

  1. Az olasz tészta, ami elronthatatlan, mert direkt rosszul kell csinálni
    1.

    Az olasz tészta, ami elronthatatlan, mert direkt rosszul kell csinálni

    Az olaszok házi tésztái elsőre borzasztóan bonyolultnak tűnnek. És másodszorra is. Harmadszorra még mindig. Egy szóval nem kezdő szakácsoknak való feladat. Egy fantasztikus kivétellel. Következzen a tészta, amit muszáj elrontani.

  2. Portugál krémes tojás nélkül? Lehetséges, ráadásul pikk-pakk
    2.

    Portugál krémes tojás nélkül? Lehetséges, ráadásul pikk-pakk

    A pasteis de nata az egyik legklasszabb édesség, akár Lisszabonban járva kóstoljuk, akár otthon sütünk egy adaggal. Az eredeti recept rengeteg vajjal és tojással készül, így viszont sokan nem fogyaszthatják – na, rájuk gondolva készítettük el ezt a tej- és tojásmentes verziót!

  3. A vicces nevű gyümölcs, ami se nem datolya, se nem szilva
    3.

    A vicces nevű gyümölcs, ami se nem datolya, se nem szilva

    A tél kevésbé ismert gyümölcse a datolyaszilva, ami több vicces néven is fut. Rikító, narancssárga színe már távolról kiszúrható a boltok gyümölcsös pultjain, hívogat minket, hogy kóstoljuk meg végre. De nézzük pontosan, miért érdemes fogyasztani!

  4. Az ázsiai egytálétel, ami tojásos lecsó akar lenni
    4.

    Az ázsiai egytálétel, ami tojásos lecsó akar lenni

    Nem mondjuk, hogy ez az étel egy az egyben egy tojásos lecsó lenne, de nem is kell annak lennie. Hagyjuk, hadd legyen önmaga: egy elképesztően aromás, melengető ázsiai ragu, ami még a legszomorúbb téli paradicsomoknak is ad egy új esélyt.

  5. A mexikói kukoricasaláta, ami úgy tökéletes, ahogy van – új Nosalty TikTok-videó!
    5.

    A mexikói kukoricasaláta, ami úgy tökéletes, ahogy van – új Nosalty TikTok-videó!

    Ha szereted a fűszerekkel, ízekkel, élettel jól megpakolt salátákat, és visszasírod az ünnepi időszak kukoricasaláta-dömpingjét, akkor próbáld ki ezt a variációt. Mexikói beütésű recept, egyenesen a TikTok-csatornánkról, Flóra kezei közül!

  6. A házi gombagyros, amit úgy vághatsz a nyársról, mint a büfések
    6.

    A házi gombagyros, amit úgy vághatsz a nyársról, mint a büfések

    Mindannyian szeretünk időnként be-betérni a kedvenc gyros- vagy kebabárusunkhoz, ugyanakkor házilag is könnyedén elkészíthetjük ezt a specialitást. Ráadásul nem csak húsból, de például gombából is – mutatjuk is, hogyan!

  7. Így készíts tökéletes farsangi fánkot – Tippek a profi cukrásztól
    7.

    Így készíts tökéletes farsangi fánkot – Tippek a profi cukrásztól

    A habkönnyű, levegős, tökéletesre sült szalagos fánk sokaknak legalább olyan kihívás, mint a bejglisütés, pedig ennél is csak néhány alapszabályt kell követni ahhoz, hogy jól sikerüljön. Profi cukrász segít most, hogy otthon is tökéletes legyen.

  8. Az omlós, szaftos oldalas titkai – tippek és tanácsok a profi séftől
    8.

    Az omlós, szaftos oldalas titkai – tippek és tanácsok a profi séftől

    A tarja mellett az egyik legmegbízhatóbb hús, amit kezdőknek is bátran ajánlunk, annyira könnyű elkészíteni. Íme az alapok és néhány trükk a tökéletes sült oldalashoz.

  9. Közelebbről megismertük a séflegenda Wolfgang Puckot, és csak ez a film kellett hozzá
    9.

    Közelebbről megismertük a séflegenda Wolfgang Puckot, és csak ez a film kellett hozzá

    Nemcsak a glamúros amerikai álom jelenik meg a Disney+ 2021-ben bemutatott dokumentumfilmjében, ami Wolfgang Puck sztárséfről szól. A kezdetektől eleveníti fel az osztrák származású Puck életútját Sankt Veit an der Glan-től napjainkig.

  10. „Nincs olyan nap, amikor ne használnám valamire a levendulát" – interjú Beh Mariannal
    10.

    „Nincs olyan nap, amikor ne használnám valamire a levendulát" – interjú Beh Mariannal

    Beh Mariann a Bazsalikomos kert megálmodója, kétkönyves szerző (A kert konyhája, Levendula), diplomás kertészmérnök és mezőgazdasági biotechnológus, édesanya, és a természet, a kert szerelmese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek