Így állapíthatod meg a gazda szerint, milyen a tökéletes dinnye

Lényegében egy igazi szakértő segít abban, hogy a legtökéletesebb, mézédes görögdinnyét vidd haza a piacról.

A megfelelő görögdinnyét kiválasztani nem könnyű feladat. Régen talán egy fokkal egyszerűbb volt, amikor lehetett még lékelni a dinnyéket, mára azonban már csak a kopogtatásra vagy egyéb más módszerekre hagyatkozhatunk. Szerencsére a Facebookon egy görögdinnyetermesztő elárulta, hogyan mehetünk biztosra.

A mézédes dinnyére rálelni nem egyszerű feladat

Szerencsére egyszerűbb a dolog, mint az gondolnánk: a tökéletes dinnye titka ugyanis az, hogy a sötétzöld vonalaknak két ujjnyi távolságra kell lenniük egymástól!

Az internetezők azóta pedig le is tesztelték, és rengetegen számoltak be arról, hogy tényleg működik. Egy próbát mindenképpen megér, és ha sikerült jó dinnyére lelnünk, akkor máris fogyaszthatjuk magában, vagy készíthetünk belőle valamilyen finomságot. Hoztunk is néhány ötletet hozzá:

Forrásunk volt.


Még több izgalmas cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...