-
1.
Felfedjük a tökéletes, szaftos brassói aprópecsenye két legjobb receptjét
A tökéletes brassói mindenkinél más, nekünk viszont van pár trükkünk, amivel bármelyik aprópecsenyét fel lehet turbózni. Két receptet mutatunk.
-
2.
Padlizsánlekvár, a „fából vaskarika” édesség, ami ijesztően finom
A nyár legnagyobb ajándékai a friss gyümölcsök és zöldségek. Annak érdekében, hogy ebből a kincsből minél többet megmentsünk a télre, világszerte a befőzés különböző fajtáit alkalmazzuk. Cikksorozatunkban ezekből mutatunk be néhányat, sőt, el is készítjük őket. Induljon a Lekvárosnézés!
-
3.
Szaftos, tavaszi álométel: parmezánkrémes spárgarizottó, amivel éttermi élményed lesz
A legtöbb rizottó alapból is krémes és parmezános. Ez a verzió azonban nem véletlenül kapta a „parmezánkrémes” nevet: elképesztően gazdag és dekadens étel, ami a spárgával még elkapja a kései tavasz utolsó ízeit is.
-
4.
A maradék KÁVÉ felkelti a konyhádat: így főzz és süss vele
Vannak reggelek, amikor még nem vagyunk teljesen ott fejben, és nagyobb adag kávét főzünk, mint amennyit meg tudunk inni. Vétek lenne ezt a maradékot a lefolyóba önteni, ezért nézzük, mit kezdhetünk vele!
-
5.
4 étel, amiről azt hinnéd, nem lehet elkészíteni, ha nincs sütőd
Sütő nélkül élni nem tökéletes, de nem lehetetlen, még akkor sem, ha tényleg imádsz sütni-főzni. Használd ki a gáztűzhelyed adta lehetőségeket, és ne vond meg magadtól a tipikusan sütőben készülő finomságokat sem!
-
6.
Bódító finomság, a BODZA: készíts belőle kora nyári finomságokat
Ahogy a tavaszi nap sugarai egyre erősebbek lesznek, elindul a fák és bokrok virágzása, május végén, június elején mindenütt találkozhatunk a virágokkal roskadásig teli bodzabokrokkal és fákkal, amelyeknek nemcsak illata bódító, hanem a nyár egyik legfinomabb frissítő itala, a bodzaszörp és sok más finomság is belőlük készül.
-
7.
A nokedli 3 újabb arca: magyaros, amerikai és olaszos változatokat mutatunk
A nokedli nemcsak egy köret, hanem valódi, teljes értékű főétel, és ezt most három szuper recepttel alá is támasztjuk nektek. Igazi világutazók lesztek, ha mindhármat elkészítitek: egy színpompás hazai, egy falatnyi olasz, és még több amerikai íz kerülhet a tányérotokra.
-
8.
Maradék chipsből mennyei csokis keksz? Igen, mutatjuk is, hogyan!
Komposzt keksz, szemétkeksz, mosogatós keksz – megannyi fura név, amivel ezt az amerikai eredetű kekszet illették az évek során. Az elrettentő név egy isteni sós-édes kekszet takar, amit a sok hozzávaló ellenére pár perc összedobhatunk és garantáltan egy morzsa sem marad belőle.
-
9.
Élet a sóleten és a töltött káposztán túl: főzzünk GERSLIRIZOTTÓT!
A gersli, avagy a hántolt árpagyöngy egy remek szénhidrátforrás, amiben sokkal több potenciál van annál, mintsem hogy csak mellékszerepbe kerüljön. Főzhetünk belőle például rizottót is, amely egészséges alternatíva, ráadásul kavargatni sem kell folyamatosan.
-
10.
Sütemény, szósz és saláta a túlérett gyümölcsök megmentésére
Itt a nyár, egyre több gyümölcsöt hozunk haza a boltból vagy piacról. Sőt, egyes esetekben talán túl sokat is. A túlérett gyümölcsök évszaka ez, amikor mindig jól jön egy trükk a maradékok megmentésére.
Felfedtük a tökéletes brassói titkát, és szaftos spárgarizottóval búcsúztunk a májustól
Múlt héten bemutattuk, hogy a nokedli nem csak tojással jó, padlizsánból készítettünk lekvárt, megmentettük a túlérett gyümölcseidet, és beköszöntött a bodzaszezon is.