Íme a tojás nélküli egyszerű habcsók, ami még jobb, mint az igazi

Még hogy nem lehet tojás nélkül tökéletes habcsókot készíteni! De lehet, ráadásul nagyon finomat, arról pedig még nem is ejtettünk szót, hogy csupán három alapanyagra van szükségünk hozzá!

Hallottál már az aquafaba-ról? Ha nem is tudod, mi az, egészen biztosan találkoztál már vele, ugyanis nem másról van szó, mint a hüvelyesek főzővizéről, mely leszűrve és hígságától függően redukálva tökéletes helyettesítője lehet a tojásfehérjének, vagyis a habcsók fő alapanyagának. Általában a konzerves hüvelyesek, így például a csicseriborsó leve is tökéletesen felhasználható aquafaba-forrás (a szó eredeti jelentése is „víz a babokból”), a tojásmentes, nem mellesleg teljesen vegán habcsóknak pedig ez a fő összetevője. Hogy mi kell az édes desszerthez?

Csupán három alapanyag: 115 gramm aquafaba, 1 evőkanál fehérborecet, 150 gramm porcukor

Az aquafabát egy nagy tálban elkezdjük robotgéppel habosra keverni. Amikor már erősen buborékozik, hozzáadjuk a fehérborecetet. Tovább verjük a robotgéppel a csicserilevet, majd amikor már vastagon habosodni kezd, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot.

Jó kemény habbá kell vernünk, pont mint a tojásfehérje esetében. Akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva sem esik ki a tálból. A habot ekkor kanalazzuk habzsákba, majd nyomjunk belőle tetszőleges formákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Tegyük a tepsit 90 fokra melegített sütőbe, ahol 1,5-2 órán keresztül szárítsuk.
A sütés végeztével véletlenül se nyissuk ki a sütőajtót, hanem hagyjuk egy órát csukott ajtónál hűlni.

A kész habcsókokat fogyaszthatjuk magukban, vagy díszíthetünk vele pitéket, tortákat, süteményeket.

Kattints a képre az egyszerű vegán habcsók teljes receptjéért!

Ugye hogy milyen egyszerű? A tojásmentes, vegán habcsók teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Képek és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas receptet és ötletet találsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek