Íme a tojás nélküli egyszerű habcsók, ami még jobb, mint az igazi

Még hogy nem lehet tojás nélkül tökéletes habcsókot készíteni! De lehet, ráadásul nagyon finomat, arról pedig még nem is ejtettünk szót, hogy csupán három alapanyagra van szükségünk hozzá!

Hallottál már az aquafaba-ról? Ha nem is tudod, mi az, egészen biztosan találkoztál már vele, ugyanis nem másról van szó, mint a hüvelyesek főzővizéről, mely leszűrve és hígságától függően redukálva tökéletes helyettesítője lehet a tojásfehérjének, vagyis a habcsók fő alapanyagának. Általában a konzerves hüvelyesek, így például a csicseriborsó leve is tökéletesen felhasználható aquafaba-forrás (a szó eredeti jelentése is „víz a babokból”), a tojásmentes, nem mellesleg teljesen vegán habcsóknak pedig ez a fő összetevője. Hogy mi kell az édes desszerthez?

Csupán három alapanyag: 115 gramm aquafaba, 1 evőkanál fehérborecet, 150 gramm porcukor

Az aquafabát egy nagy tálban elkezdjük robotgéppel habosra keverni. Amikor már erősen buborékozik, hozzáadjuk a fehérborecetet. Tovább verjük a robotgéppel a csicserilevet, majd amikor már vastagon habosodni kezd, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot.

Jó kemény habbá kell vernünk, pont mint a tojásfehérje esetében. Akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva sem esik ki a tálból. A habot ekkor kanalazzuk habzsákba, majd nyomjunk belőle tetszőleges formákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Tegyük a tepsit 90 fokra melegített sütőbe, ahol 1,5-2 órán keresztül szárítsuk.
A sütés végeztével véletlenül se nyissuk ki a sütőajtót, hanem hagyjuk egy órát csukott ajtónál hűlni.

A kész habcsókokat fogyaszthatjuk magukban, vagy díszíthetünk vele pitéket, tortákat, süteményeket.

Kattints a képre az egyszerű vegán habcsók teljes receptjéért!

Ugye hogy milyen egyszerű? A tojásmentes, vegán habcsók teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Képek és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas receptet és ötletet találsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...