Az ok, amiért sose tedd vissza a tojáshéjat a dobozba

Előfordult már, hogy a feltört tojás héját egyszerűen visszatetted a dobozába a többi tojás mellé? Az komoly hiba, eláruljuk, hogy miért nem szabad a tojáshéjat a még ép tojások mellett tárolni!

Bármilyen okból is jutna eszedbe, hogy a rántottához, Eggs Benedicthez, buggyantott tojáshoz vagy bármilyen más tojásételhez feltört tojások héját visszatedd a dobozába, akkor ne tedd! Ha később komposztálni akarod, akkor se ott tárold őket, mert komoly problémát okozhatsz ezzel.

Az ok, amiért sose tedd vissza a tojáshéjat a dobozba

Ennek oka a keresztszennyeződés. A konyhában kiemelten fontos ügyelni a tisztaságra, hiszen az ételekkel kórokozókat vihetünk be a szervezetünkbe – ezért sem mossuk meg a nyers csirkehúst, vagy nem eszünk túl sok nyers sütitésztát. A feltört és még épp tojásokkal is ez a helyzet.

Buggyantott tojás meurette-módra

Mit mondhatnék...egy tányér Franciaország. Lehet, hogy sokan azt gondolják, túl sok macera ez egy buggyantott tojásért, de nem az! Egy dolog van vele, tényleg házi alaplével kell dolgozni, ...

Ha együtt tárolod ezeket, akkor jelentősen megnő a baktériummal való szennyeződés kockázata.

Az amerikai Eggs Safty Center szerint nem is ajánlott újrahasználni magukat a dobozokat sem, hiszen nem lehet őket megfelelően tisztítani, és így baktériumokkal szennyezhetik a friss tojásokat.

Az ő ajánlásuk alapján érdemes azonnal megszabadulni a tojáshéjtól - mehet a kukába vagy a komposztba, illetve a dobozokat is a megfelelő helyre kell juttatni, miután kiürültek.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...