Így készíts festésre alkalmas hófehér tojásokat

Mindössze 5 hozzávalóra lesz szükséged, valamint egy kis türelemre, hogy gyönyörű fehér tojást varázsolj, amire ezután sokkal könnyebb lesz festeni.

A húsvéti tojásfestésnek számomra mindig is volt egyfajta varázsa. Már kiskoromban is képes voltam órákat pepecselni egy-egy tojással, később pedig még nagyobb energiát fordítottam rá, hogy a legmutatósabbak legyenek. Az évek során rengeteg praktikát kipróbáltam már (körömlakkal, szalvéta- és gyertyatechnikával), de egy kimaradt: a természetes alapanyagokkal festés, azért pedig, hogy minél csodásabb eredményeket érjek el, kifehérítettem a tojásokat.

Így készíts festésre alkalmas fehér tojásokat

Tojásfehérítő próbálkozások

Nyilván ehhez komoly kutatómunkára és kísérletezgetésekre volt szükségem. Alapvetően úgy gondoltam, hogyha beáztatom a tojásokat hipóba, azzal meg is oldom ezt a kérdést. Sajnos nem így lett! Bár kicsit halványult a színük, közel sem értem el azt az eredményt, amit szerettem volna. (Én naiv, a domestosszal is próbálkoztam, de nyilván ezzel sem jártam sikerrel.)

Olvastam egy olyan praktikáról a neten, mely szerint hideg ecetbe kell beleállítani a tojásokat. Kerek hat óra múlva fehérek is lettek, de úgy gondoltam, ennél biztosan van gyorsabb megoldás is.

Így akadtam rá egy főzési technikára, amihez mindössze 5 hozzávaló kell (igen, ebbe a lábas is beleszámít), és elvileg csak 30 percre van szükség a tökéletes fehérség eléréséhez.

Íme tehát a legjobb módszer (szerintem), hogy kifehérítsd a tojásokat:


További cikkek, hogy idén is tökéletes legyen a húsvét:

Fotók: Réthly Dávid

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...