A húsvéti tojásfestésnek számomra mindig is volt egyfajta varázsa. Már kiskoromban is képes voltam órákat pepecselni egy-egy tojással, később pedig még nagyobb energiát fordítottam rá, hogy a legmutatósabbak legyenek. Az évek során rengeteg praktikát kipróbáltam már (körömlakkal, szalvéta- és gyertyatechnikával), de egy kimaradt: a természetes alapanyagokkal festés, azért pedig, hogy minél csodásabb eredményeket érjek el, kifehérítettem a tojásokat.
Tojásfehérítő próbálkozások
Nyilván ehhez komoly kutatómunkára és kísérletezgetésekre volt szükségem. Alapvetően úgy gondoltam, hogyha beáztatom a tojásokat hipóba, azzal meg is oldom ezt a kérdést. Sajnos nem így lett! Bár kicsit halványult a színük, közel sem értem el azt az eredményt, amit szerettem volna. (Én naiv, a domestosszal is próbálkoztam, de nyilván ezzel sem jártam sikerrel.)
Olvastam egy olyan praktikáról a neten, mely szerint hideg ecetbe kell beleállítani a tojásokat. Kerek hat óra múlva fehérek is lettek, de úgy gondoltam, ennél biztosan van gyorsabb megoldás is.
Így akadtam rá egy főzési technikára, amihez mindössze 5 hozzávaló kell (igen, ebbe a lábas is beleszámít), és elvileg csak 30 percre van szükség a tökéletes fehérség eléréséhez.
Íme tehát a legjobb módszer (szerintem), hogy kifehérítsd a tojásokat:
További cikkek, hogy idén is tökéletes legyen a húsvét:
- 9 gluténmentes kuglóf, ami a húsvéti asztalon is jól mutat
- Felfedjük előttetek a tökéletes húsvéti fonott kalács titkait
- 15 talpig krémes sütemény, amit már húsvétra is megjegyezhetsz magadnak
Fotók: Réthly Dávid