Így készíts festésre alkalmas hófehér tojásokat

Mindössze 5 hozzávalóra lesz szükséged, valamint egy kis türelemre, hogy gyönyörű fehér tojást varázsolj, amire ezután sokkal könnyebb lesz festeni.

A húsvéti tojásfestésnek számomra mindig is volt egyfajta varázsa. Már kiskoromban is képes voltam órákat pepecselni egy-egy tojással, később pedig még nagyobb energiát fordítottam rá, hogy a legmutatósabbak legyenek. Az évek során rengeteg praktikát kipróbáltam már (körömlakkal, szalvéta- és gyertyatechnikával), de egy kimaradt: a természetes alapanyagokkal festés, azért pedig, hogy minél csodásabb eredményeket érjek el, kifehérítettem a tojásokat.

Így készíts festésre alkalmas fehér tojásokat

Tojásfehérítő próbálkozások

Nyilván ehhez komoly kutatómunkára és kísérletezgetésekre volt szükségem. Alapvetően úgy gondoltam, hogyha beáztatom a tojásokat hipóba, azzal meg is oldom ezt a kérdést. Sajnos nem így lett! Bár kicsit halványult a színük, közel sem értem el azt az eredményt, amit szerettem volna. (Én naiv, a domestosszal is próbálkoztam, de nyilván ezzel sem jártam sikerrel.)

Olvastam egy olyan praktikáról a neten, mely szerint hideg ecetbe kell beleállítani a tojásokat. Kerek hat óra múlva fehérek is lettek, de úgy gondoltam, ennél biztosan van gyorsabb megoldás is.

Így akadtam rá egy főzési technikára, amihez mindössze 5 hozzávaló kell (igen, ebbe a lábas is beleszámít), és elvileg csak 30 percre van szükség a tökéletes fehérség eléréséhez.

Íme tehát a legjobb módszer (szerintem), hogy kifehérítsd a tojásokat:


További cikkek, hogy idén is tökéletes legyen a húsvét:

Fotók: Réthly Dávid

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...