Ennél jobb trükköt nem találsz a tojás szétválasztására

Néhány konyhai feladathoz teljesen felesleges drága kütyüket vásárolni, hiszen elég csupán a puszta kezünk ahhoz, hogy kitűnő munkát végezzünk. Ha a tojás szétválasztásáról van szó, egészen olcsó praktikákat érdemes alkalmazni.

Anyáinktól/Nagyanyáinktól egy egyszerűnek tűnő, ugyanakkor picit rizikós tojásszétválasztási technikát lestünk el: a tojást kettétörjük, a sárgáját pedig egyik oldalról a másikra való átöntögetéssel próbáljuk szétválasztani a fehérjétől. Hiába a praktikus megoldás, ha a tojás nem úgy törik ketté, vagy ahogy óvatlanul öntögetjük egyik „kehelyből” a másikba, a fehérjébe belekerül egy kis sárgája is.

Nagyon egyszerűen kettéválaszthatjuk a tojásokat!

Legtöbbünk egész életében „rosszul" választotta szét a tojást, sokan ugyanis szobahőmérsékleten törjük fel, pedig ha a hűtőből vesszük ki az alapanyagot, úgy megy a törés, mint a karikacsapás!

Hidegben a tojásfehérje és a sárgája jobban megtartja az alakját. A hideg tojást törd fel, tartalmát helyezd a tiszta markodba, és engedd, hogy a fehérje egy, a kezed alatt lévő tálba csurogjon.

Ha olyan süteményt készítesz (például piskótát), amelynél muszáj, hogy a tojás szobahőmérsékletű legyen, hagyd a pulton egy 15 percig a már szétválasztott fehérjét és sárgáját, nyugalom, ennyi idő alatt nem fog megromlani.

Ha nem szeretnéd összekoszolni a kezed, még mindig van egy könnyű és praktikus megoldás, mellyel több, az interneten terjedő videóban találkozhattál már. Csak törd fel a tojást, öntsd egy tálba, majd egy tiszta és üres vizes flakonnal szippantsd fel a sárgáját.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...