Leírta tapasztalatait egy nő, aki 1 hónapon át minden nap tojást evett

Egy újságíró kipróbálta, milyen ha minden reggelét két tojással indítja: meglepő, mik voltak a tapasztalatai.

Destine Manson, a Health egészségügyi portál szerkesztője érdekes kísérletet tett, és úgy döntött, hogy egy hónapon át, minden nap tojást fogyaszt majd reggelire. Cikkében leírja, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen ételt eszünk először, hiszen ez határozza meg, milyen lesz az energiaszintünk egész nap.

A tojásait 8 és 9 óra között fogyasztotta el, körülbelül egy-két órával ébredés után. A legtöbbször rántottát készített, melybe egy kis spenótot kevert és egy péksüteménybe tette. És mit tapasztalt az 1 hónap alatt?

1 hónapon át minden nap tojást evett, ezt tapasztalta

A reggeli az első energiaforrás, amelyet a szervezeted ébredéskor kap. Ha a napot vitaminokkal, ásványi anyagokkal és kiváló minőségű fehérjékkel teli tojással kezded, az azt jelenti, hogy megadod a szervezetednek azt a lökést, amely az induláshoz kell. Ez segített abban, hogy energikusabbnak érezzem magam a nap nagy részében, de az esti energiaszintemen összességében nem változtatott"

– írja cikkében.

Persze fontos hozzátenni, hogy napi 1-2 tojásnál nem érdemes többet enni, hiszen magas koleszterinszint kockázatának teheti ki az embert, különösen, ha a családban is előfordult már hasonló probléma. Azt is érdemes megemlíteni, hogy jó alaposan érdemes megfőzni a tojást, hiszen a nyers vagy félkész tojással a szalmonellát kockáztathatjuk.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...