A mennyei babapiskóta, amely tojás nélkül lesz tökéletes

Otthon csak kevesen próbálkoznak meg a babapiskóta elkészítésével, pedig a házi változat fényévekkel finomabb lehet, mint a boltban vásárolt, ráadásul akár tojás nélkül is elkészíthetjük. Mi most lépésről lépésre mutatjuk meg, hogyan.

A babapiskóta magában is nagyon finom desszert, de mind tudjuk, milyen jó alapot tud adni a tiramisunak vagy más krémes desszerteknek is. A bolti változat helyett hoztunk egy házi receptet, amely nemcsak hogy nagyon finom és jó állagú, de még tojásmentes is, így akár a növényi étrend követőinek is tökéletes lehet magában és süteményekben is.

Amire szükséged lesz a babapiskótához:

180 gramm finomliszt, 1 evőkanál sütőpor (csapott), 1 teáskanál szódabikarbóna, 60 gramm étkezési keményítő, 1 csipet só, 80 ml aquafaba (csicseriborsó (konzerv) leve), 5 evőkanál citromlé, 130 gramm cukor, 50 gramm tejmentes margarin (olvasztott, kihűlt), 1 evőkanál vanília kivonat

A vajat felolvasztjuk, majd félretesszük kihűlni.

A száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a keményítőt és a sót összekeverjük egy tálban, majd félrerakjuk.

Kattints a képre a tojásmentes babapiskóta receptjéért!

A csicseriborsó levét (aquafaba) botturmix segítségével elkezdjük habosítani. Amikor már habosodik, de még nem teljesen kemény, hozzáadjuk a cukrot. Ezután kemény habbá verjük.
A lisztes keveréket hozzászitáljuk a felvert csicseriborsóléhez, majd óvatosan belekeverjük, úgy, hogy a habot ne törjük össze. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a vaníliaaromát, amelyekkel szintén összevegyítjük, majd habzsákba töltjük.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra , két tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral. Az első tepsire megfelelő távolságban egymástól babapiskótákat formázunk. A jellegzetes alakot egyszerűen elérhetjük úgy, hogy az elején és a végén több mázt nyomunk a habzsákból. Tegyük őket sütőbe, és 7-8 perc alatt süssük őket arany barnára.

A tepsiket addig cserélgessük, míg a tészta el nem fogy. A babapiskótákat szedjük egy nagyobb tányérba, és hagyjuk őket kihűlni.

Kattints a képre a tojásmentes babapiskóta receptjéért!

Magában tálalva megszórhatjuk porcukorral, ha hozzávalóként sütöttük, akkor pedig készülhet is belőle a finomság, íme néhány ötlet inspirációként:

A tojásmentes babapiskóta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a mennyei finomságokat is érdemes kipróbálnod!

Címlapról ajánljuk

További cikkek