A mennyei babapiskóta, amely tojás nélkül lesz tökéletes

Otthon csak kevesen próbálkoznak meg a babapiskóta elkészítésével, pedig a házi változat fényévekkel finomabb lehet, mint a boltban vásárolt, ráadásul akár tojás nélkül is elkészíthetjük. Mi most lépésről lépésre mutatjuk meg, hogyan.

A babapiskóta magában is nagyon finom desszert, de mind tudjuk, milyen jó alapot tud adni a tiramisunak vagy más krémes desszerteknek is. A bolti változat helyett hoztunk egy házi receptet, amely nemcsak hogy nagyon finom és jó állagú, de még tojásmentes is, így akár a növényi étrend követőinek is tökéletes lehet magában és süteményekben is.

Amire szükséged lesz a babapiskótához:

180 gramm finomliszt, 1 evőkanál sütőpor (csapott), 1 teáskanál szódabikarbóna, 60 gramm étkezési keményítő, 1 csipet só, 80 ml aquafaba (csicseriborsó (konzerv) leve), 5 evőkanál citromlé, 130 gramm cukor, 50 gramm tejmentes margarin (olvasztott, kihűlt), 1 evőkanál vanília kivonat

A vajat felolvasztjuk, majd félretesszük kihűlni.

A száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a keményítőt és a sót összekeverjük egy tálban, majd félrerakjuk.

Kattints a képre a tojásmentes babapiskóta receptjéért!

A csicseriborsó levét (aquafaba) botturmix segítségével elkezdjük habosítani. Amikor már habosodik, de még nem teljesen kemény, hozzáadjuk a cukrot. Ezután kemény habbá verjük.
A lisztes keveréket hozzászitáljuk a felvert csicseriborsóléhez, majd óvatosan belekeverjük, úgy, hogy a habot ne törjük össze. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a vaníliaaromát, amelyekkel szintén összevegyítjük, majd habzsákba töltjük.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra , két tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral. Az első tepsire megfelelő távolságban egymástól babapiskótákat formázunk. A jellegzetes alakot egyszerűen elérhetjük úgy, hogy az elején és a végén több mázt nyomunk a habzsákból. Tegyük őket sütőbe, és 7-8 perc alatt süssük őket arany barnára.

A tepsiket addig cserélgessük, míg a tészta el nem fogy. A babapiskótákat szedjük egy nagyobb tányérba, és hagyjuk őket kihűlni.

Kattints a képre a tojásmentes babapiskóta receptjéért!

Magában tálalva megszórhatjuk porcukorral, ha hozzávalóként sütöttük, akkor pedig készülhet is belőle a finomság, íme néhány ötlet inspirációként:

Tiramisu alaprecept

A tiramisu Olaszország egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszertje. Sűrű, gazdag mascarponés krém piskótadarabokkal rétegezve és rumos fekete kávéval megspékelve - nincs mit ...

Epres tiramisutorta

Ez a korábbi tiramisureceptem nyári kiadása, azaz epres változata. Egy fokkal macerásabb, mint a legtöbb hasonló recept, hiszen a piskótát is meg kell hozzá sütni, de egyrészt nem túl ...

A tojásmentes babapiskóta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a mennyei finomságokat is érdemes kipróbálnod!

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...