Megvan, mennyibe kerül majd egy tojás a húsvéti időszakban

Már készülnek a termelők, áruházláncok és viszonteladók a húsvétra, és bár nem várható fennakadás a tojásellátásban, érdemes nem az utolsó napokra hagyni a bevásárlást. Megtudtuk azt is, mennyibe kerül majd átlagosan egy tojás.

A 2025-ös húsvéti időszakban egy tojás 90 forintos fogyasztói átlagáron lesz beszerezhető, ami azt jelenti, hogy a vásárlók körülbelül a két évvel ezelőtti árszinten juthatnak hozzá az egyik legkelendőbb ünnepi alapanyaghoz.

Tojást vásárló nő
90 forintos fogyasztói átlagáron lesz kapható a tojás húsvétkor

Az előrejelzések szerint nem lesz fennakadás, de helyenként véletlenszerűen előállhat tojáshiány, ezért érdemes lehet előre vásárolni - írja a Startlap.

Az árrésstop a tojás bolti árában összességében egy számjegyű árcsökkenést okozott. A most beállt átlagár a növekvő kereslet hatására tovább emelkedhetne a csúcsszezonhoz közeledve, hiszen a beszállítói árakat nem fagyasztották be, így azok emelésével automatikusan nőhet a fogyasztói ár is

- mondta el Héjja Csaba, az MBH Bank agrár- és élelmiszeripari üzletágának stratégiai elemzője.

A hazai termelők várhatóan képesek lesznek ellátni a tojásigények mintegy háromnegyedét, a fennmaradó részt pedig importálják.

Te tudtad?

A tojás a szakértők szerint megfelelő tárolási körülmények mellett 28 napos szavatossággal rendelkezik.

A jövőben sajnos durván megdrágulhat a tojás

Az MBH Bank szakértője szerint a ketreces állattartás európai uniós tiltását előbb-utóbb be fogják vezetni, ami miatt a jelenlegi tojásárak legalább 50-100 százalékos emelkedése várható.

Forrásunk volt.


Még több friss cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...