A nuggets, ami sosem látott csirkét, mégis ugyanolyan finom

Olyan nuggets-utánzatot sütöttünk hús nélkül, hogy megáll az ész. Abszolút nem hiányzott belőle a hús, szóval ha vegánként hiányzik néha a junkfood és a régi kedvenc csirkés kajáid, vagy csak szeretnél kicsit tudatosabban táplálkozni, próbáld ki!

Ezektől a tofunuggetsektől (ha vevők vagytok rá) eldobjátok az agyatokat! Hihetetlenül ropogósak, ízesek, és tökéletesen hajaznak ez eredetire, ráadásul még gluténmentesek is! Tényleg nagyszerűek és pofonegyszerűek, függetlenül attól, hogy milyen étrendet követtek: a tofut csak gyorsan feldaraboljuk, majd fűszeres lisztbe forgatjuk (triplán), és ropogósra sütjük. Mártogassuk kedvenc szószunkba, ketchupba, barbecue-szószba vagy ranch öntetbe. Nem húsevők, ezt a receptet kötelezően vegyétek fel a repertoárotokba, imádni fogjátok!

A végeredményből egyáltalán nem fog hiányozni a hús, hiszen alapból nem a hús ízét szeretjük, hanem azt, ahogy ízesítjük. Ennek a tofunuggetsnek is ez a lényege, és igazából csak az állag az, ami kicsit különbözik az eredetitől.

Tipp: a kész bepanírozott falatokat remekül lehet fagyasztva tárolni, érdemes betárazni belőlük!

Hozzávalók:

tofu, kukoricaliszt, csicseriborsóliszt, só, bors, fokhagymapor, hagymapor, füstölt pirospaprika, hideg víz, lenmagliszt, agávészirup (elhagyható), napraforgóolaj a sütéshez

A tofunuggets hozzávalói – teljes RECEPT ITT!

Elkészítés

A panírhoz egy kis fém keverőtálban a lenmaglisztet kikeverjük a vízzel, sóval és agávésziruppal. Félretesszük picit állni, ez lesz a tojáshelyettesítőnk. Egy másik tálban összekeverjük a kétféle lisztet a fűszerekkel.

Tofunuggets – RECEPT ITT!

A tofut nagyobb falatnyi (nuggets nagyságú) darabokra vágjuk, majd papírtörlővel és konyharuhával picit leitatgatjuk róluk a felesleges nedvességet. Ez azért kell, hogy ne ázzanak el és dobják le a panírt. A tofudarabokat először megforgatjuk a lisztes keverékben, ezután belemerítjük a lenmagos tojáshelyettesítőbe, majd még egyszer a lisztbe. Ezt a folyamatot minden darabnál megismételjük.

A bepanírozott falatkákat egy tálra helyezzük, és mélyhűtőbe tesszük 20-30 percre dermedni, majd még egyszer bepanírozzuk őket.

Ezután még egyszer megforgatjuk a lenmagos keverékben, és utána a lisztben. Bő, forró napraforgóolajban 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Sült burgonyával vagy káposztasalátával és a kedvenc szószunkkal tálaljuk. Isteni!

Íme a kész tofunuggets – RECEPT ITT!

A tofunuggets teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept, videó és fotók: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a finomságokat is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...