Ezektől a tofunuggetsektől (ha vevők vagytok rá) eldobjátok az agyatokat! Hihetetlenül ropogósak, ízesek, és tökéletesen hajaznak ez eredetire, ráadásul még gluténmentesek is! Tényleg nagyszerűek és pofonegyszerűek, függetlenül attól, hogy milyen étrendet követtek: a tofut csak gyorsan feldaraboljuk, majd fűszeres lisztbe forgatjuk (triplán), és ropogósra sütjük. Mártogassuk kedvenc szószunkba, ketchupba, barbecue-szószba vagy ranch öntetbe. Nem húsevők, ezt a receptet kötelezően vegyétek fel a repertoárotokba, imádni fogjátok!
A végeredményből egyáltalán nem fog hiányozni a hús, hiszen alapból nem a hús ízét szeretjük, hanem azt, ahogy ízesítjük. Ennek a tofunuggetsnek is ez a lényege, és igazából csak az állag az, ami kicsit különbözik az eredetitől.
Tipp: a kész bepanírozott falatokat remekül lehet fagyasztva tárolni, érdemes betárazni belőlük!
Hozzávalók:
tofu, kukoricaliszt, csicseriborsóliszt, só, bors, fokhagymapor, hagymapor, füstölt pirospaprika, hideg víz, lenmagliszt, agávészirup (elhagyható), napraforgóolaj a sütéshez
Elkészítés
A panírhoz egy kis fém keverőtálban a lenmaglisztet kikeverjük a vízzel, sóval és agávésziruppal. Félretesszük picit állni, ez lesz a tojáshelyettesítőnk. Egy másik tálban összekeverjük a kétféle lisztet a fűszerekkel.
A tofut nagyobb falatnyi (nuggets nagyságú) darabokra vágjuk, majd papírtörlővel és konyharuhával picit leitatgatjuk róluk a felesleges nedvességet. Ez azért kell, hogy ne ázzanak el és dobják le a panírt. A tofudarabokat először megforgatjuk a lisztes keverékben, ezután belemerítjük a lenmagos tojáshelyettesítőbe, majd még egyszer a lisztbe. Ezt a folyamatot minden darabnál megismételjük.
A bepanírozott falatkákat egy tálra helyezzük, és mélyhűtőbe tesszük 20-30 percre dermedni, majd még egyszer bepanírozzuk őket.
Ezután még egyszer megforgatjuk a lenmagos keverékben, és utána a lisztben. Bő, forró napraforgóolajban 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Sült burgonyával vagy káposztasalátával és a kedvenc szószunkkal tálaljuk. Isteni!
A tofunuggets teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Recept, videó és fotók: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a finomságokat is próbáld ki: