Több mint 40 éves tejeszacskón pörög az internet népe - FOTÓ!

Nem tudni, hogy a tejeszacskó mikor kerülhetett a vízbe, mindenesetre megdöbbentő, hogy még ilyen jó állapotban jött elő a leapadt Dunából.

Egészen különleges dologra bukkant a napokban egy horgász Süttőnél, a leapadt Duna medrében: egy kb. 40-45 éves, jó állapotban lévő tejeszacskóra. Juhász Donát Gyula a közösségi oldalán osztotta meg a tejeszacskóról készült fotót, amire rögtön rákaptak a netezők. Pár nap alatt több ezren osztották meg a fotót, és nosztalgiáztak azokról az időkről, amikor még csak 5 Ft volt egy liter tej.

Azt nem tudni, hogy mikor került a vízbe a tejeszacskó, de valószínűsíteni lehet, hogy jó pár évtizede. Éppen ezért megdöbbentő, hogy ennyi évtized után is ilyen állapotban van. Egyedül a lejárati dátum kopott le róla, mert akkoriban azt még tintával nyomtatták rá a csomagolásokra. Ebből is látszik, hogy nem olyan jó ötlet a vízbe dobálni a műanyag szemetet, mert kitudja, mikor kapjuk vissza azt a természettől.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...