Lehet bármilyen bejáratott egy süteményrecept, tökéletes arányokkal és takkra kiszámolt sütési idővel, ha a végeredmény ízei valahogy mégsem okoznak robbanást a kóstolók szájában. Ha emiatt aggódunk, nyúljunk az alábbi „titkos” alapanyagok felé, amelyek szinte bármilyen süteményreceptben képesek azonnali ízkavalkádot teremteni.
Nézd meg galériánkban, mely alapanyagokkal teheted izgalmasabbá a süteményeket, a tippekért kattints a képekre!
4 „titkos” alapanyag, ami az unalmas süteményeket istenivé teszi
Kávé
Ha bármilyen kakaós vagy csokis édességet készítünk, spékeljük meg annak masszáját, krémét, mázát egy kevés kávéval. Különös szuperképessége, hogy kihangsúlyozza és elmélyíti a kakaó aromáját, már akkor is, ha csak egy kiskanállal használunk belőle. Egyszerű darált vagy instant kávét is bevethetünk.
Barnított vaj
A vaj önmagában is egy fantasztikusan karakteres zsiradék, amely tulajdonságát a vele készülő süteményeknek is átadja. De még ezt is lehet tovább fokozni azzal, ha megbarnítjuk a vajat: ennek részleteiről egy korábbi cikkünk mesél. Szerencsére, mivel a legtöbb édesség tartalmaz vajat, egyszerűen kicserélhetjük a receptben a sima tejterméket barnítottra.
Mogyoróvaj
Az olajos magvak (főleg hőkezelve) fantasztikusan komplex, izgalmas ízzel látnak el bármilyen fogást. Süteményekben amúgy is előszeretettel használjuk őket: egy sor receptben landolhat dió, mák, mogyoró. Ha épp nem aprítva/darálva vetjük be őket, nyúljunk a krémes magvajakért – egy evőkanál mogyoróvaj a masszába vagy krémbe keverve egyszerűen csodákra képes.
Cseppet sem unalmas süteményreceptek várnak itt:
Kávés álomszelet kecskesajtos krémmel
Egy hangulatos belvárosi bisztróban kóstoltam életem eddig legizgalmasabb desszertjét, amely többek között egy kecskesajtos-fehércsokis mousse-t és egy kávés piskótát tartalmazott. A ...
Sütőtökös-pekándiós sajttortakocka
Puha, krémes sajttortakockák sütőtökpürével, fűszerrel, narancslikőrős karamellel és pekándióval. Ez a recept meglehetősen egyszerű, viszont mindenképp érdemes sütés közben ...
Banánkenyér-csiga
Kedvenc banános süteményünk ízeit felhasználva készül ez a foszlós, édes péksütemény: maga a tészta és a töltelék is jó sok banánt tartalmaz, ettől nemcsak kellemes ízű, de ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több hasznos és trükkös konyhai praktikát olvashatsz itt: