Rangos nemzeti elismerést kapott a híres tiszai halászlé

Tavaly év végén több hazai különlegesség is rangos elismerésben részesült: többek között a tiszacsegei korhely halászlé is felveheti a nemzeti érték címet.

2022 decemberében osztották ki a Magyar Értéktár nemzeti érték címeit: többek között a tiszacsegei korhely halászlé is viselheti mostantól a rangos jelzőt. A jellegzetes halétel elismerését a Tiszacsegei Halászcsárda kérvényezte, a jövőben pedig a hungarikum címet is szeretnék elérni.

Rangos nemzeti elismerést kapott a híres tiszai halászlé / Fotó: Facebook

Évtizedes recept alapján készül, értékként való elismerését pedig olyan nagy nevek is támogatták, mint Bodrogi Gyula színművész vagy Fásy Ádám műsorvezető: a Tiszacsegei Halászcsárda korhely leve tényleg igen különleges fogás. Alapját egy isteni tiszai halászlé adja, amelyhez jó minőségű mustár és tejföl kerül.

Nagyon sok jó visszajelzésünk van a halászléről az egész ország területéről. 2014-ben adtuk be a kérvényt, a célunk az, hogy hungarikummá legyen nyilvánítva

– nyilatkozta a csárda tulajdonosa, Nagy Sándor.

Összesen 6 nemzeti értékkel bővült a tár 2022-ben, a halászlén kívül a szaloncukor, a Hatvani aranyfácán sűrített paradicsom, a muravidéki vágottzsír, a Hajdú lisztek és őrlemények termékcsalád és a hajdúdorogi Krisztus-katonaság görög-katolikus hagyománya is elismerésben részesült.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...