Tippek a tökéletes grillezéshez

Miért olyan csábító program a sütögetés? A titok az ínycsiklandó finomságokon túl a közös szórakozásban rejlik! Legyen tökéletes a kerti grillezésed így! (x)

Most 7 bevált tippet adunk arra, hogyan kápráztasd el családodat vagy barátaidat egy kerti grillezés vagy benti sütögetés alkalmával:

  • A faszenes kerti grillsütők mellett az elektromos grillek is hódítanak, hiszen télen-nyáron használhatóak és nagyon praktikusak. Az elektromos grillsütő vagy grillserpenyő könnyen tisztítható, bármikor kéznél van és könnyebb rajta egyenletesen sütni. Kezdőknek egyenesen ajánlott!
  • A vörös húsokat a porhanyós végeredmény érdekében pácolni kell. A pácot olívaolajból, fűszerekből és valamilyen savas elemből készítsd. Ez utóbbi lehet citromlé, bor, bármilyen ecet, de akár joghurt is. Ez a savas összetevő segít majd abban, hogy a rostok felpuhuljanak, és a végeredmény omlósabb legyen.
  • Bármennyire csábító, pácoláskor ne használj háromnál több fűszert egyszerre, hiszen fontos, hogy a készre sült finomságok a köretekkel és szószokkal is jól harmonizáljanak. Pácoláskor sose sózz, mert a só kiszívja a húsból a nedvességet, és oda a porhanyósság!
  • Gyakori tapasztalat, hogy grillezéskor a húsmentes fogások fogynak el leghamarabb, ezért érdemes erre előre felkészülnöd! Nagyon sok zöldség közül választhatsz, amik szeretik a grillet: gomba, cukkini, kaliforniai paprika, lilahagyma, padlizsán, édeskömény. Ha nem szeretnéd az egész napot a konyhában tölteni, ezeket kockázd vagy szeletelt fel előre, így a sütéskor már nem lesz vele gondod.

  • Egyre népszerűbb húsmentes fogás a grillsajt is. Grillezéshez kemény sajtokat vagy kifejezetten grillsajtként árult sajtokat használhatsz. Minél magasabb a sajt zsírtartalma, annál magasabb hőfokon kell sütni. Mikor elkezded grillezni a sajtokat, kb. 20-30 másodpercig hagyd sülni, hogy a kéreg kialakulhasson. Ez megakadályozza egyes sajtok szétfolyását és emellett finom is.
  • A kevésbé markáns ízű grillsajtokat sütés előtt érdemes bepácolni vagy fűszerezni. A Tihany Grill Camembert mellé csomagolt fűszerkeverék segítségével igazán izgalmas, tüzes és krémes ízélményt varázsolhatsz.
  • A krémesebb állagú sajtok mellé jól illenek a különböző kompótok, lekvárok és chutneyk. A bükkfával füstölt kérgű, füstös ízvilágú, rugalmasan lágy Karaván Grill sajthoz viszont savanyúság is illik, remek választás lehet például a friss kovászos uborka.

A grillezés nagyon jó csapatmunka, családi időtöltés és hétvégi program: használjátok ki egész évben! Jó étvágyat mindenkinek!

További tippeket és recepteket itt találtok!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...