bundázott zöldség
Kifejezetten kedvelem azokat a gasztroműsorokat, melyekben mernek kísérletezni, alapanyagokat párosítani, újítani az egyszerű és egészséges jegyében. Néhány napja láttam egy műsort, ...
Talán azért is volt ez így sokáig, mert egyébként sem kedvelem a panírozást, borzasztóan untat, hogy hosszú percekig csak forgatom és sütöm az ételt, ráadásul mindvégig ott kell állnom a forró tűzhely mellett. Mostanáig!
bundázott zöldség
Gyerekkorom egyik kedvenc receptje, számtalanszor megcsináltuk ezt anyukámmal évszaktól függetlenül. Hol sonkával, hol egészen egyszerűen párizsival... A gyerekek nyugodtan bevonhatóak a ...
gombás tészta
A rántott brokkoli egészséges verziója, olaj nélkül, sütőben sütve. Igazán finom, ropogós a végeredmény.
Eredetileg kislányomnak készítettem ebédre, de hát egy egyéves nem tud ...
bundázott zöldség
A karfiol nagyon sokféle módon elkészíthető és ilyenkor ősszel a legfinomabb. Nálunk a családban minden formájában kedvelik, de talán rántva szeretik a legjobban.
Rájöttem, hogy a bundába csomagolt zöldségek tényleg megérik a fáradozást, mert frissen valami elképesztően finomak, otthon megsütve teljesen más, mint a menzák agyonhasznált sütőolajában áztatott utánzatok. Cukkinit, tököt, de még padlizsánt is lehet kisütni, a lényeg, hogy legalább egycentis vastagságú szeleteket vágjunk, illetve a magas víztartalmú növényt sózzuk le sütés előtt, mert így kinyerhetjük belőle a víz jelentős részét, ergo könnyebben megy majd a sütés is.
bundázott zöldség
Akartam valami extra panírt a gombára. Hát ez lett belőle. :) Én sült édesburgonyát készítettem hozzá, de magában is nagyon finom! :)
bundázott zöldség
Egy elég régi, kártyás gyűjtögetős sorozatban találtam ezt az ételt. Kicsit fájlaltam is, hogy nem nekem jutott eszembe először. Na de annyi baj legyen! :)
Vigyázzunk, a kelbimbó ...
bundázott zöldség
Sokan vitáznak arról, hogy kell-e előfőzni a karfiolt a panírozás előtt? Én mindig így csinálom, mert különleges, pikáns ízt ad a főzőlé, és nem is puffaszt annyira, mint nyersen ...
bundázott zöldség
A sima rántott gombával szemben az az előnye, hogy sokkal könnyebb, hiszen nem kell mellé tartármártás: a töltelék a panír alatt szépen megolvad, és átveszi a gomba ízét. Mit mondjak ...
bundázott zöldség
Még nem készítettem zellert rántva, most eljött az ideje. Gondoltam feldobom színes borssal, és chiliszósszal, hogy a család is elégedett legyen. Köztudott, hogy a zeller és a paradicsom ...
bundázott zöldség
Ezt a receptet a vegán finomságok vadászata során találtam. Sós, ropogós, ha a gluténmentes finomliszttel készítjük, akkor még gluténmentes is. A csicseriborsóliszt már eleve ez a ...
bundázott zöldség
Volt itthon egy gigaméretű karalábém, ami már elkezdett romlásnak indulni, így gyorsan fel kellett használnom. Mivel rajongok a rántott zöldségekért, és ilyet még soha nem ettem, ...
Karfiolt, brokkolit, gombát is nyugodt szívvel választhatunk, ezek viszonylag népszerű, hagyományos ételek is, melyeket nemcsak a vegák esznek meg. A sima sütés kevés lenne nekik, pár perces blansírozással könnyítsük és gyorsítsuk meg a folyamatot, így már biztosan megsülnek a serpenyőben.
bundázott zöldség
Könnyű, hétköznapi ebéd alkalmával készült sült hasábbal, és tejfölös uborkasalátával.
Miben süssük? Jobbára napraforgóolajban szokták, de a sokféle vélemény és a zsírban sütés reinkarnációja után azt javaslom, mindenki abban, amit szeret: az viszont tagadhatatlan, hogy a zsírban sült ételnek sokkal finomabb lesz az íze. Semmiképp se hevítsük agyon az olajat vagy a zsírt, közepes hőmérséklettel járunk a legjobban, mert a zöldségek megégnek.
Még több bundázott zöldség receptje >>
bundázott zöldség
Amilyen egyszerű, olyan finom. Ha van rá lehetőség, magunk reszeljük meg a parmezánt.
bundázott zöldség
Bőséges a cukkinitermés a kertben. Még sohasem készült rántott cukkini szezámos bundában, ezért elhatároztam, hogy most kipróbálom. Nem bántam meg, egész más az íze. A keverékben ...
bundázott zöldség
Nem szoktam olyan ételeket készíteni, amit olajban sütnek, de ezzel most kivételt tettem. Megérte :).
A bundába pakolhatunk diót, mandulát, sőt a hagyományos összetevők egy része is kiváltható velük. Szószok jöhetnek melléjük, a nagy klasszikus persze a tartár – nagyon nyári étel ez, nálam hétvégén biztosan lesz baráti vacsora belőle!
Az Egyből 5 korábbi cikkeit itt olvashatod >>