6 trükk, amitől (majdnem) tökéletes lesz a mirelit pizzád

Sajnos kevés embernek van otthon forró tüzes kemencéje és elég ideje ahhoz, hogy mindig a két kezével süssön pizzát. Bár az olasz nagymamák sikítófrászt kapnának a mirelit pizzáktól, mi attól még megpróbálhatjuk feldobni az ízüket és az állagukat is!

Általános tény, hogy a mirelit pizzának ízben és állagban semmi köze az igazi olasz, ropogós, vékony tésztájú, friss alapanyagokkal megpakolt pizzához. Ennek ellenére nem bűn, ha szeretjük, és az sem, ha egy hosszú nap végén az ember inkább bedob egy fagyasztott pizzát a sütőbe, hiszen nem minden nap van kedvünk munka után még órákat álldogálni a konyhában. Hogyan lehet a mirelit pizzánk is (majdnem) tökéletes, igazi olasz ízélményre hajazó ebéd vagy vacsora? A következő tippek segíthetnek!

1. Csak sütőben

Ha igazán ropogós pizzát szeretnél, nem érdemes mikróban melegíteni a mirelit pizzát, használd inkább a sütőt. Tudjuk, kicsit több idő, míg felmelegszik, kicsit tovább is tart megsütni, de az állaga sokkal jobb lesz, mint a mikrós változatnak. A mirelit pizzák dobozán általában 210°C-230°C-ot ajánlanak a sütésre, ha azonban 15°C-30°C-kal feljebb csavarod a hőfokot, az előírt sütési idő alatt nem fog odaégni a pizza, ropogósabbnak viszont ropogósabb lesz!

2. Használd a sütőrácsot vagy a pizzakövet

Ha nem akarod, hogy a vékony pizza tésztája nagyon puha és nedves maradjon, ne rakj alá se sütőpapírt, se fóliát, se pedig tepsit, a pizza alját hústűvel szurkáld meg (így biztosan kimegy belőle az esetlegesen tésztába beszorult levegő), majd tedd a sütőrácsra, így egyenletesebben át fog sülni az étel. Ha vastagabb tésztájú mirelit pizzát sütsz, és nem mellesleg van otthon egy pizzaköved, azt már a sütő bekapcsolásakor érdemes berakni forrósodni, majd erre tenni a félkész ételt, így kívül ropogósabb, belül puhább lesz a pizza alapja.

3. Olvassz, rendezkedj

Amennyiben ez lehetséges, sütés előtt érdemes néhány órával kivenni a pizzát a fagyasztóból. Olvadjon csak ki egy kicsit, így a feltétként rákerült hús és zöldségek is könnyebben lejönnek majd. Igen, szedjük le bátran a feltétet, és dobjuk fel az alapot! Mehet még egy kis paradicsom- vagy barbecue-szósz alapnak, dobhatunk rá maradék zöldségeket, még egy kis húst, felvágottat és nem utolsó sorban bármilyen sajtot, hiszen sajtból sosem elég, ha pizzáról van szó!

4. Két meglepő megoldás

Furcsán hangozhat, de érdemes kipróbálni: facsarj néhány csepp citromot a pizzára sütés előtt! A citrom leve feldobja a feltétként szolgáló szószok és zöldségek ízét, a végeredmény sokkal finomabb lesz és frissebb!

Bekenheted a pizza szélét néhány csepp fokhagymás vajjal is. A sütés során a vaj beszívódik, a tészta íze sokkal karakteresebb lesz. Hidd el, érdemes kipróbálni egyszerre akár mindkét trükköt!

5. Ne vágd fel azonnal

Várj pár percet, miután kivetted a sütőből a pizzát. Ha vársz egy kicsit, sokkal könnyebb lesz felszeletelni, ráadásul az ízek még jobban összeérnek.

6. A rukkola mindig segít!

Szórd meg a kész pizzát egy kevés rukkolával vagy bébispenóttal, madársalátával, friss bazsalikomlevéllel, ezzel még inkább adva az olaszos ízélménynek!


Ha pizzára vágysz, ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek