Tippek, hogy könnyebben rávedd magadat az otthoni edzésre

Nehéz rávenni magadat a mozgásra a lakásban a karantén ideje alatt? Most mutatunk pár trükköt, hogy ne lógd el az edzést.

A koronavírus-járvány megállítása miatt jobb, ha most elkerüljük az edzőtermeket,és megpróbáljuk a szabadban, de inkább a lakásban lemozgatni magunkat, hiszen ez a legbiztonságosabb módszer jelen esetben. Lehet, hogy a tény, hogy mindezt a négy fal között kell tenned, kicsit nehézkesebbé teszi, de segítünk pár ötlettel, hogy így is élvezd a mozgást.

Időpontok

Ugyanúgy, ahogy a home office-ban is, fontos, hogy időpontokhoz kössük az edzést is. Tűz ki a héten 3 napot, mikor biztosan tudsz edzeni, és azt is szabd meg, hány órakor kezded el. Úgy fogd fel, mintha egy órára mennél, amiről ha késel, lemaradsz.

Keress edzőtársat

Persze nem tudtok rendesen találkozni és egymás mellett edzeni a legjobb barátnőddel, de szerencsére a virtuális térben is tudtok közösködni. Ez is lehet annyira motiváló, mintha az edzőterembe járnátok...és ugyanúgy szenvedhettek egy-egy nehéz gyakorlat miatt!

Digitális személyi edző

Tölts le egy edzős applikációt, ami beosztja, melyik nap milyen gyakorlatokat kell végezned, sőt még figyelmeztet is az edzésekre. Szerencsére egyre több ilyen alkalmazás van, ráadásul most a járvány idejére párat ingyenessé is tettek, amik egyébként fizetősek voltak.

Kifogások helyett...

Persze kifogások mindig lesznek, de te is tudod, hogy szinte mindenre van megoldás. Nincs súlyzód? Használj helyette lisztet vagy két ásványvizes palackot! Nincs elég helyed? Menj ki a folyosóra edzeni, ott biztosan elférsz. A lényeg, hogy legyél kreatív, és kifogások helyett törekedj inkább a megoldásra.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...