6 tipp háziasszonyoktól, hogy tényleg peregjen a rizs

Örök dilemma, hogy lehet tökéletes állagú a rizsünk: míg valaki a szottyos rizsért él s hal, mások a pergő, szemenként szétváló rizsre voksolnak. Na de mik a pergő rizs titkai?

Ha valaki a pergős rizst szereti, nincs átmenet, nincs kompromisszum és megalkuvás: ami picit is tapad-ragad-szottyad, az felejtős. A rizsfőzés mai napig igen sokunk mumusa, technikája házról házra változik, mindenkinek van egy bevált, bejáratott módszere ahhoz az állaghoz, ami szerinte tökéletes, így a pergő rizs rajongói is esküsznek néhány fogásra és trükkre. Most összeszedtük nektek őket, nézzük meg együtt a tippeket!

Kattintsatok a képre a galériáért!


Még több gasztrotipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...