6 tipp háziasszonyoktól, hogy tényleg peregjen a rizs

Örök dilemma, hogy lehet tökéletes állagú a rizsünk: míg valaki a szottyos rizsért él s hal, mások a pergő, szemenként szétváló rizsre voksolnak. Na de mik a pergő rizs titkai?

Ha valaki a pergős rizst szereti, nincs átmenet, nincs kompromisszum és megalkuvás: ami picit is tapad-ragad-szottyad, az felejtős. A rizsfőzés mai napig igen sokunk mumusa, technikája házról házra változik, mindenkinek van egy bevált, bejáratott módszere ahhoz az állaghoz, ami szerinte tökéletes, így a pergő rizs rajongói is esküsznek néhány fogásra és trükkre. Most összeszedtük nektek őket, nézzük meg együtt a tippeket!

Dirty Rice, avagy a piszkos rizs

A piszkos rizs (eredeti nevén Dirty Rice) egy klasszikus cajun étel, mely a Franciaországból bevándorló, és manapság az amerikai New Orleanstól dél-nyugatra fekvő, illetve a Louisiana ...

Fűszeres rizses hús

Ezzel a kajával a maradékoknak adhatsz új életet! Mehet bele a rizs, a sült hús, bármilyen zöldség, sőt még savanykás gyümölcs is. A fűszerezés is rajtatok áll, viszont ezt a ...

Kattintsatok a képre a galériáért!


Még több gasztrotipp:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...