Ha valaki a pergős rizst szereti, nincs átmenet, nincs kompromisszum és megalkuvás: ami picit is tapad-ragad-szottyad, az felejtős. A rizsfőzés mai napig igen sokunk mumusa, technikája házról házra változik, mindenkinek van egy bevált, bejáratott módszere ahhoz az állaghoz, ami szerinte tökéletes, így a pergő rizs rajongói is esküsznek néhány fogásra és trükkre. Most összeszedtük nektek őket, nézzük meg együtt a tippeket!
Dirty Rice, avagy a piszkos rizs
A piszkos rizs (eredeti nevén Dirty Rice) egy klasszikus cajun étel, mely a Franciaországból bevándorló, és manapság az amerikai New Orleanstól dél-nyugatra fekvő, illetve a Louisiana ...
Fűszeres rizses hús
Ezzel a kajával a maradékoknak adhatsz új életet! Mehet bele a rizs, a sült hús, bármilyen zöldség, sőt még savanykás gyümölcs is. A fűszerezés is rajtatok áll, viszont ezt a ...
Vajas-rizses csirke
Elképzelhetetlenül szaftos és omlós egytálétel, amivel nem lehet mellényúlni, és még mosogatni se kell sokat utána.
Kattintsatok a képre a galériáért!
6 tipp háziasszonyoktól, hogy tényleg peregjen a rizs
Pirítás
Van, aki kihagyja az öblítést, a száraz rizst egy kevés olajra önti, és átpirongatja a tűzön, vigyázva, hogy a zsiradék ne legyen túl forró. Az a jó, ha a szemek kicsit fehérebbek lesznek, de a barnulást ne várjuk meg!
Megint mások a már átmosott, vizes rizst pirítják át főzés előtt olajon, éppen csak addig, amíg egy picit letapad a fazék alján. Ezután öntik fel vízzel és főzik meg.
Még több gasztrotipp: