Így készíthetsz otthon finom, ropogós LÁNGOST egyszerűen

Ne habozz, süss egy adag lángost házilag, amíg még nincs akkora kánikula! Sokkal finomabb lesz, ha minőségi alapanyagokból készíted!

A lángos a magyarok egyik legkedveltebb nyári étele, sokan azonban nem szeretik otthon, maguknak megsütni ezt a finomságot az olajban sütés és az egész lakásból kiűzhetetlen szagok miatt. Mi most mégis arra biztatunk, hogy próbáld meg elkészíteni otthon a neked leginkább tetsző lángost, hidd el, sokkal jobb lesz, mint a strandos változat!

Így készül a videón:

Erre lesz szükséged:

500 g finomliszt, 1 dl langyos tej, 220 ml víz, 20 gramm friss élesztő, 1 teáskanál cukor, egészen pontosan 9 gramm só, a sütéshez pedig fél liter olaj

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, egy teáskanál liszttel, és felöntjük langyos tejjel. Tíz perc alatt felfut. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a sót, a felfutott élesztőt és a vizet. Alaposan kidagasztjuk, amíg sima és fényes lesz a tészta. Fontos, mert nyújtásnál így nem fog szakadni. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, nagyjából egy óra alatt. Szedjük egyenlő darabokra a tésztát, formázzuk ki, majd pihentessük 10 percig. Tegyük fel melegedni az olajat, és mikor már forró (vízcseppes próbával ellenőrizzük, serceg-e), kezdjük el olajos kézzel nyújtani a tésztát, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Süssük meg mindkét oldalát aranybarnára, majd csepegtessük le. Jöhet rá a fokhagymás kenés, a tejföl, na és persze a sajt is.

Klasszik lángos - küldd el a receptet valakinek, aki örülne neki!

További lángosreceptek:

Sütős lángos

Igazából nem volt kedvem összemaszatolni az egész konyhát, és az olajban sütés szagától is mentesíteni akartam a családot, így készült az első sütős lángos. Ha fánkot lehet ...

Puha kefires lángos

Miért tesznek mások tojást a kefires lángosba, ki tudja? Nem kell ehhez semmi, csak a fix langyos tejes élesztő felfuttatás és a kefir maga. Olyan könnyen és lazán pufisodik, mint semmi ...

+ 1 Tipp: Kipróbálnád a krumplis lángost is? Mutatjuk!

Amire szükséged lesz:

50 dkg burgonya, só ízlés szerint, 1,25 dl tej, 2.5 dkg friss élesztő, 1 teáskanál cukor, 50 dkg finomliszt, só ízlés szerint, 1 db tojás, 2 dkg vaj

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, és krumplinyomóval összetörjük.

Így készül a videón:

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy teáskanál cukrot, és felfuttatjuk. Az összetört krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olvasztott vajat, sózzuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt a tejjel, és lágy, ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Fél órán át kelesztjük langyos helyen. Egy kis tálba napraforgóolajat öntünk, majd picit belemártjuk a kezünket, és öklömnyi darabokat szakítunk a tésztából, olajos kézzel. Az olajat felforrósítjuk, a gombócokat kihúzgáljuk, és a forró olajban oldalanként 2 perc alatt kisütjük.

Hagyományos krumplis lángos - küldd el a receptet valakinek, aki örülne neki!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai trükkök és tippek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...