Példátlan módon harcol a túlélésért az ikonikus pesti étterem

A 8. kerület szívében található, egykor Tilos az Á néven ismert szórakozóhely ma étteremként működik. A Tilos a Tilos a növekvő energiaárak mellett eddig példátlan módon tervezi kompenzálni a növekvő energiaárakat.

Idén télen tízszeres rezsivel számol a Tilos a Tilos, az egykori Tilos az Á szórakozóhely helyén működő étterem. A vendéglátóhely vezetősége nem tervez bezárni télre, ugyanakkor azt mondják, a megnövekedett költségeket nem akarják – és ekkora mértékben már nem is tudnák – áthárítani a vendégekre. Ahogy az az ATV híradójából kiderül, az étterem ügy döntött, bővíti az étlapot, és olcsóbb ételeket kínál majd.

Az új működési terv nem veszélytelen sőt, akár tönkre is teheti a vendéglátóhelyet. Nemes Mihály, a Tilos a Tilos ügyvezetője úgy nyilatkozott az ATV-nek, hogy milliókkal többet kell fizetniük a jövőben a rezsiért, az áremelés viszont nem feltétlenül megoldás.

Az indokolt az 30-40 százalék lenne, de ezt nem bírja el a fizetőképes kereslet, hozzánk ráadásul sok egyetemista jár. Nem gondolom, hogy az embereknek most 30-40 százalékkal lenne több pénzük

– vélekedett Nemes Mihály.

A Tilos a Tilos így nem mindennapi megoldással állt elő: nem tervez időszakos bezárást, nem fogja lejjebb csavarni a fűtést, és az étlapot sem rövidíti, ellenkezőleg, inkább bővíti. A kibővített menü olcsóbb, kisebb adagú, tapasjellegű ételeket kínál majd.

Az étterem vezetése tisztában van a vállalás jelentős üzleti kockázatával, de abban bíznak, hogy a változtatás sikeres lesz, mert ha nem, akkor tönkremennek.

Forrásunk volt.


Ezeket is érdemes elolvasnod:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...