Így még biztosan nem olvasztottál vajat – TikTokon hódít az új trend

Viszlát, káros paraffin, félre, szójaviasz, a TikTok legújabb sztárja a vajból készült ehető gyertya!

A TikTokon a nagyon furcsa dolgoktól az életedet is megváltoztató tippekig sokféle tartalmat lehet találni. A hasznos videók között említhetjük például, hogy miként kell a szemeteszsákot a kukába tenni vagy a krumplit pillanatok alatt meghámozni, míg az egyik legújabb trend biztosan a furcsaságok táborát erősíti: ez a vajgyertya.

Többféle trükk is létezik arra, hogy miként lehet felolvasztani a hűtőből kivett kemény vajat, de ez a megoldás nem volt közöttük. Annyi biztos, hogy egy teljesen új szintre emeli az olvasztott vaj fogalmát ez a módszer.

Ráadásul itt nem pusztán annyi a gyertya funkciója, hogy szépen ég, hanem hogy közben olvad is a vaj, és ezáltal lehet bele tunkolni mindenfélét – izgalmasabban hangzik, mint szimplán lereszelni, nem?

December utolsó napján a @sooziethefoodie nevű TikTok-felhasználó osztotta meg a videót, amiben lépésről lépésre bemutatja, hogyan lehet vajgyertyát készíteni. Eddig 2,1 millióan nézték meg a videót, és 1200 komment érkezett rá.

És egyáltalán nem is nehéz elkészíteni a gyertyát: a vajat először rá kell tenni egy celofánra és kilapítani, majd a közepébe egy ehető kanócot tenni.

Ezután egyszerűen fel kell tekerni gyertyaformába, majd megigazítgatni, hogy mutatós legyen, és már használható is: például pirítóst lehet az olvadt vajba tunkolni.

Nem ez azonban az első ehető gyertya, amit ettől a felhasználótól láthattunk. Korábbi videójában valaki egy steaket tunkol egy gyertyába, ami nem másból készült, mint csontvelőből. Érdekes gasztronómiai élmény lehet, az már egyszer biztos.

@sooziethefoodie

Truffle wagyu dipped in bone marrow butter candle #steaktiktok #wagyu #bonemarroq #butter

♬ -

Forrásunk volt.


Még több trükk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...