Az újhagymás TikTok-trend, mely akár veszélyes is lehet

Az ötlet nem rossz, de körültekintőnek kell lennünk.

Kétségtelen: az újhagyma egy szuper hozzávaló, ami szinte az összes fogásunkat képes feldobni, legyen szó európai, ázsiai vagy amerikai konyháról. Nem meglepő tehát, hogy az emberek elkezdtek egyre inkább érdeklődni a zöldség iránt, ami nemcsak a felhasználására, de a termesztésére is kiterjed. Így szinte már magától értetődő, hogy a TikTokon is számos tipp terjed erre vonatkozóan.

Az újhagymás TikTok-trend, mely akár veszélyes is lehet

A legújabb őrület arról szól, hogy a tiktokkerek újranövesztik a szálakat a hagyma végéről, amiről a zöld részt már levágták.

Az alábbi videóban ezt egy 7 napos periódusban mutatják be: vízbe helyezik a hagyma végeit, majd várnak az új hajtásokra, amelyek bizony meg is jelennek.

Ez így nagyon egyszerűnek tűnik, ám van valami, amire a videó készítője nem gondolt – de a kommentszekcióban többen is felhívták rá a figyelmét.

@ktimichel

#haitiantiktok #foodtiktok #fyp

♬ Ameyatchi - Mathey

Ha ugyanis ilyen módszerhez folyamodunk, elengedhetetlen a vizet rendszeresen cserélni a pohárban.

Ezzel a cél az, hogy az újhagyma jó minőségű, megfelelő textúrájú, és nem utolsó sorban fogyasztásra alkalmas legyen.

Néhány ételbiztonsági szakember is alátámasztotta, hogy a kétnaponta történő vízcsere kulcsfontosságú: nemcsak a kellemetlen szagokat és textúrát kerülhetjük el, de azokat a baktériumokat is kivédhetjük, amelyek a hagyma mellett kezdenek fejlődni.

Amennyiben erre az egy kis részletre odafigyelünk, akkor mindig lehet otthon egy adag friss újhagymánk, hogy újabb szintre emelje a vacsoránkat!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek