Az újhagymás TikTok-trend, mely akár veszélyes is lehet

Az ötlet nem rossz, de körültekintőnek kell lennünk.

Kétségtelen: az újhagyma egy szuper hozzávaló, ami szinte az összes fogásunkat képes feldobni, legyen szó európai, ázsiai vagy amerikai konyháról. Nem meglepő tehát, hogy az emberek elkezdtek egyre inkább érdeklődni a zöldség iránt, ami nemcsak a felhasználására, de a termesztésére is kiterjed. Így szinte már magától értetődő, hogy a TikTokon is számos tipp terjed erre vonatkozóan.

Az újhagymás TikTok-trend, mely akár veszélyes is lehet

A legújabb őrület arról szól, hogy a tiktokkerek újranövesztik a szálakat a hagyma végéről, amiről a zöld részt már levágták.

Az alábbi videóban ezt egy 7 napos periódusban mutatják be: vízbe helyezik a hagyma végeit, majd várnak az új hajtásokra, amelyek bizony meg is jelennek.

Ez így nagyon egyszerűnek tűnik, ám van valami, amire a videó készítője nem gondolt – de a kommentszekcióban többen is felhívták rá a figyelmét.

@ktimichel

#haitiantiktok #foodtiktok #fyp

♬ Ameyatchi - Mathey

Ha ugyanis ilyen módszerhez folyamodunk, elengedhetetlen a vizet rendszeresen cserélni a pohárban.

Ezzel a cél az, hogy az újhagyma jó minőségű, megfelelő textúrájú, és nem utolsó sorban fogyasztásra alkalmas legyen.

Néhány ételbiztonsági szakember is alátámasztotta, hogy a kétnaponta történő vízcsere kulcsfontosságú: nemcsak a kellemetlen szagokat és textúrát kerülhetjük el, de azokat a baktériumokat is kivédhetjük, amelyek a hagyma mellett kezdenek fejlődni.

Amennyiben erre az egy kis részletre odafigyelünk, akkor mindig lehet otthon egy adag friss újhagymánk, hogy újabb szintre emelje a vacsoránkat!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...