Súlyos következményei lehetnek ennek a TikTok-trendnek

A különleges „koktél" több problémát is okozhat a szakértők szerint.

A legújabb TikTok-trenddel a folyadékpótlás fontosságára próbálják a különböző influencerek felhívni a figyelmet. Bár az irány nem rossz, hiszen a folyadékpótlás valóban létfontosságú, azonban mindezt olyan italokkal teszik, melyek tele vannak ízesített, illetve édesített porokkal, szirupokkal. A #WaterTok néven futó kihíváshoz már rengetegen csatlakoztak, azonban a szakértők szerint több veszélyt is rejt ez a trend.

@beccers_gordonn Do you guys still consider this water? #watertok #water #skinnysyrups #oceanwater #watertok2023 ♬ COLLIDE X HOLD YUH BY ALTÉGO - ALTÉGO

Egyes porok és szirupok cukrot és citromsavat is tartalmaznak, amelyek erodálhatják a fogzománcot, magyarán fogszuvasodást idéznek elő. A cukor táplálja a szájban lévő baktériumokat, ami a fogakat megtámadó káros savak termelődéséhez vezet. Emellett a citromsav szintén roncsolja a fogzománcot, ami fogérzékenységet és fájdalmat okozhat, az ételfestékek pedig – amelyek szintén sok ilyen termékben szerepelnek – idővel a fogakat is elszínezik

– mondta Dr. Abdul Matin Azizi, a Harley Private Dental vezető fogorvosa.

Súlyos következményei lehetnek ennek a TikTok-trendnek

Ezen kívül az orvosok attól is tartanak, hogy a trendkövető fiatalabb generáció tagjai szeretnének kedvenceikre hasonlítani (akik körében ismét hódít a kóros soványság), emiatt pedig testképzavar alakulhat ki náluk.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség a TikTokról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...