A TikTok 15 órás burgonyája minden percnyi várakozást megér

Amint beleharapsz ebbe a mennyei krumplikölteménybe, azonnal megérted, miért kell 15 óra az elkészítéséhez, és máris tervezni kezded, mikor vágsz bele újra.

A 15 órás burgonya története 2021. augusztus 1-jére nyúlik vissza, amikor is egy bizonyos Poppycooks nevű TikTok-felhasználó feltöltött egy videót arról, hogyan készül ez a csoda. A TikTokot azóta teljesen letarolta a recept: 18 milliós nézettséget generált, közel 3 millió lájkot és több mint 12 ezer hozzászólást kapott. Ezek után nem volt megállás, elkészítették a legnagyobb külföldi portálok, és most mi is.

A TikTok 15 órás burgonyája minden percnyi várakozást megér

Bármennyire is bonyolultnak tűnik, egyáltalán nem nagy ördöngösség elkészíteni a 15 órás burgonyát. Csupán egyetlenegy extra hozzávalóra lesz szükséged: a türelmedre.

Azért 15 órás, mert 3 órát konfitáljuk, majd legalább 12 két órát hagyjuk hűtőben. Pályafutását bő olajban fejezi be, amelyben gyönyörű aranybarnára sütjük.

Így készítsük el!

Hozzávalók:

1 kg burgonya, 250 g vaj, 1 teáskanál só, bors ízlés szerint (opcionális), 15 dl napraforgóolaj

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, és vékony szeletekre gyaluljuk. Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és a sót, majd jó alaposan összekeverjük, hogy minden szelet kapjon a vajból. Egy hosszúkás kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd belerétegezzük a burgonyát. A tetejét lenyomkodjuk, és a formából kilógó sütőpapírral betakarjuk. 110 fokra előmelegített sütőben 3 órán át konfitáljuk.

Kívül ropogós, belül puha és szaftos

A sütési idő leteltét követően lesúlyozzuk, hogy jól összepréselődjenek a szeletek, miközben összedermednek. Hűtőben legalább 12 órát vagy egy egész éjszakát pihentetjük.

A pihentetés után felszeleteljük a krumplit, és bő, forró (180°C) olajban aranybarnára sütjük. Nagy szemű sóval megszórva tálaljuk. Önmagában, falatkának vagy köretnek is eszméletlen finom.

Dobjuk fel néhány feltéttel, és tálaljuk fel vendégváróként

Ha önmagában falatozgatnánk, akkor bátran dobjuk fel egy kis felvágottal, tejföllel, esetleg egy kis füstölt lazaccal, kaviárral, ha vendégeket várunk.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

A '15 órás burgonya teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is készítsd el!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...