Tévedsz, ha azt hiszed, már minden gyümölcspucoló trükköt ismersz

A dinnye Ilyetén megbontása és a narancsos trükk a kedvencünk! Nektek?

Az van, hogy minden pucolótrükkös cikk megírása után azt gondolom, hogy vége, de ez önámítás. Mert végtelen a sor, az emberek pedig, akik egy szép nap ráébrednek az újabb és újabb teknikákra, legyenek áldottak. Mi lenne velünk a kreatívok nélkül?

De komolyan, pucoltad már így ezeket a gyümölcsöket?

1. Ha így vágod fel a GÖRÖGDINNYÉT, a magok a felszínhez közelebb helyezkednek el, és könnyen kiszedhetők.

2. Az ŐSZIBARACKOT, mint a kirakóst szedheted cikkelyekbe, ha így vágod fel!

3. Ha a NARANCSOT meggörgeted hámozás előtt, könnyebben pucolhatod! Amúgy Jamie Oliver a citrommal/lime-mal is ezt teszi, több lé préselhető ki belőle!

4. Bontsd meg a BANÁNOD így, és egyben szedheted ki - Nem mondhatod, hogy nem egyedi módszer!

NÉZD, miről beszélünk!

...egyél gyümölcsöt!

Barackos-tejfölös sütemény

A nagy konyhafelújítás közben került elő pár receptes füzet, közöttük a 2010-es Rama Receptnaptár. Itt találtam ezt a sütikét. Igaz, hogy a Könnyű túrós sütemény tésztája ...

Banános kevert

Ahogy láttam, nem kevés ehhez hasonló banános-kevergetős recept van az oldalon - úgyhogy most én is beküldöm az enyémet. :-) Nagyon egyszerű süti, kezdők is bátran próbálják ki!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...