Olasz rémálom: elképesztő, ahogy ez a nő tésztát főz

Meglehet, hogy az olasz nagymamák legnagyobb rémálmát váltotta valóra az a nő, aki nem hajlandó forró vízben főzni a tésztát. Bethany Ugarte olyan megoldást használ, amely emberek ezreinél verné ki a biztosítékot.

Nem mindennapi megoldással készít tésztát egy TikTok-influenszer – derül ki abból a cikkből, mely az nlc.hu-n jelent meg. Bethany Ugarte rengeteg trükköt oszt meg közösségi oldalán, egyik videója azonban nagyon sok embernél kiverte a biztosítékot.

@lilsipper_official

No stove? No problem✌️ #soakingpasta #fy #pastahack #pastarecipes

original sound - Bethany Ugarte

A háziasszony szerint nincs szükség arra, hogy az ember forró vízben főzze ki a száraztésztát, az is elég, ha csak pár órára beáztatja hideg vízbe, az eredmény ugyanolyan lesz.

A videóban Bethany elmondása szerint a dolgunk csak annyi, hogy fogjuk a tésztát, beletesszük egy hideg vízzel teli tálba, és hagyjuk, hogy az egy-két órát, vagy akár egy egész éjszakát álljon benne. Ezután már csupán le kell szűrnünk a tésztát, és ráönteni valamilyen szószt. Persze hozzáteszi, hogy nem feltétlen működik mindenféle tésztával a trükk: eddig ő is csak gluténmentes, rizslisztből készült változattal próbálta ki a furcsa módszert.


Ezeket a cikkeket is olvasd el:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...