Olasz rémálom: elképesztő, ahogy ez a nő tésztát főz

Meglehet, hogy az olasz nagymamák legnagyobb rémálmát váltotta valóra az a nő, aki nem hajlandó forró vízben főzni a tésztát. Bethany Ugarte olyan megoldást használ, amely emberek ezreinél verné ki a biztosítékot.

Nem mindennapi megoldással készít tésztát egy TikTok-influenszer – derül ki abból a cikkből, mely az nlc.hu-n jelent meg. Bethany Ugarte rengeteg trükköt oszt meg közösségi oldalán, egyik videója azonban nagyon sok embernél kiverte a biztosítékot.

@lilsipper_official

No stove? No problem✌️ #soakingpasta #fy #pastahack #pastarecipes

original sound - Bethany Ugarte

A háziasszony szerint nincs szükség arra, hogy az ember forró vízben főzze ki a száraztésztát, az is elég, ha csak pár órára beáztatja hideg vízbe, az eredmény ugyanolyan lesz.

A videóban Bethany elmondása szerint a dolgunk csak annyi, hogy fogjuk a tésztát, beletesszük egy hideg vízzel teli tálba, és hagyjuk, hogy az egy-két órát, vagy akár egy egész éjszakát álljon benne. Ezután már csupán le kell szűrnünk a tésztát, és ráönteni valamilyen szószt. Persze hozzáteszi, hogy nem feltétlen működik mindenféle tésztával a trükk: eddig ő is csak gluténmentes, rizslisztből készült változattal próbálta ki a furcsa módszert.


Ezeket a cikkeket is olvasd el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...