Így fogyaszd a tésztát a dietetikus szerint, hogy ne hízz tőle

Egy friss kutatás végre választ ad az égető kérdésre: meghízhatunk a tésztától?

A tészta sokunk szívének olyannyira kedves étel, hogy képtelennek kennénk lemondani róla. Pedig a legtöbben azt javasolják, hogy a fogyás érdekében érdemes hanyagolni, Egy friss kutatás szerint viszont ennek pont az ellenkezője igaz.

Így fogyaszd a tésztát a dietetikus szerint, hogy ne hízz tőle

Dr. Lisa Sanders és Joanne Slavin kutatók kifejezetten arra bíztatnak minket, hogy rendszeresen fogyasszunk tésztát.

Már csak azért is, mert létfontosságú ásványi anyagok találhatóak meg benne, többek között folsav, kalcium, magnézium, vas és cink. Ráadásul ezek az alapanyagok segíthetik a fogyást, különösen akkor, ha egy kiegyensúlyozott étrend részei.

A tudósok ennek megállapításához 38 átfogó vizsgálatot és elemzést tanulmányoztak át.

Még mindig tartja magát az a közkeletű vélekedés, hogy a tészta hizlal, ám a legújabb kutatások azt mutatják, hogy alapvetően nincs összefüggés a tésztaevés és a testtömeg vagy a testösszetétel – de még a testtömeg-index (BMI) vagy hasi zsír felhalmozódása között sem

– vallják a kutatók.

Fontos azonban, hogy minden esetben figyeljünk az adagokra illetve a feltétekre is, hiszen egészen más egy paradicsomos-fokhagymás tészta kalóriatartalma, mint egy zsíros carbonaráé.

Forrásunk volt.


Még több életmódtipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...