Kevésbé árt a diétádnak, ha újramelegíted a tésztát és a krumplit

Ha egyszerűen képtelen vagy a diétád alatt lemondani a krumpliról és a tésztáról, van egy jó hírünk: nem is kell, csupán újra kell melegítened őket!

A diéta egyik legnehezebb része, hogy le kell mondj olyan dolgokról, amiket imádsz. Ilyen például a krumpli vagy a tészta is. Vagyis eddig ezt hihetted, ugyanis egy tanulmányból kiderült, hogyha újramelegíted őket, akkor beleférhet a diétádba a krumpli és a tészta is.

Fokhagymás "alfredo"

Az alfredo az egyik kedvenc tésztaszószunk, ez pedig akkor sincs másképpen, ha vegán verzióban készítjük el. A krémességet a puhára áztatott kesudió, míg a karakteres "sajtos" ízt a ...

Spenótos tészta csirkével

A spenótos tészta elkészítése lassan két évtizedes hagyománnyal bír nálunk, a recept első verzióját testvérem, Emese készítette el először nekem. Sokáig szentül megvoltam ...

Egy kutatás alapján kiderült, hogy ha a másnapos, kihűlt tésztát vagy krumplit esszük a friss és forró helyett, segíthetjük az ideális testsúly elérését. Amikor szénhidrátot fogyasztunk, az a bélrendszerünkben lebontva cukorként szívódik fel, ami megemeli a vércukorszintet. Viszont „amikor a főtt szénhidrátok, a tészta, krumpli és rizs már kihűlt, a bennük található egyik rosttípus, a vízben nem oldódó keményítő mennyisége megnő”, folytatta Rhiannon Lambert dietetikus, tápanyagszakértő, hozzátéve, hogy a vízben nem oldódó keményítőt lassabban emésztjük meg, így elindul a fermentálás folyamata a bélrendszerünkben – írja a marieclaire.hu.

A vízben nem oldódó keményítőt tartalmazó étrend azért jó, mert nem alakul olyan gyorsan cukorrá, mint más szénhidrátok

– mondta a szakértő. Persze ez nem azt jelenti, hogy hidegen kell megenned, hiszen szerencsére ez a fajta keményítő akkor is megmarad az ételben, ha felmelegítjük a maradékot, mielőtt megennénk. Ez azt jelenti, hogy a szénhidrát rosttartalma megemelkedik, így nem ugrik meg hirtelen a vércukorszinted evés után.

Tehát, ha nagyon nem bírsz lemondani a tésztáról vagy a krumpliról, akkor bátran vesd be, hogy elkészíted a fogást, amire vágysz, majd hagyod kihűlni, és újramelegíted.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...